Geri Dön

Kırmızı pancar çorbası tarifi

Yaz aylarının en çok tercih edilen çorbaları, hiç şüphesiz soğuk çorbalardır. Özellikle Ramazan ayında insanların favorisi haline geliyor. İşte soğuk kırmızı pancar çorbası tarifi..

Kırmızı pancar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet küçük kırmızı pancar
2 çay bardağı buğday
5 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
4 bardak su
Bir tutam tuz

Kırmızı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

2 adet küçük kırmızı pancarları soyup küçük olacak şekilde doğrayın.

2 çay bardağı buğday ve suyla birlikte bir tencereye alın.

Kırmızı pancarlar ve buğday yumuşayana kadar haşlayın.

Başka bir kasede 5 kaşık yoğurtla birlikte yarım limonun suyunu iyi bir kıvam alana kadar çırpın.

Sıcak çorbanın suyundan 1 kepçe alın ve yoğurtlu karışıma azar azar ekleyerek çırpın.

Karışım ılıyana kadar tencereden kepçe kepçe alıp azar azar aynı şekilde çorba suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Ilıdıktan sonra kalan çorbayı da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.

Sarımsakları rendeleyin çorbaya atıp karıştırın.

Tuzunu da ilave edip karıştırdıktan sonra buzdolabına koyun.

Tamamen soğuduktan sonra çıkartıp servis yapabilirsiniz.

 

Servis önerisi: Dolaptan çıkardığınızın çorbanızı isterseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber