Sokak Modası: 70'ler Stil Bileti

2015 sokak modası 1970'ler baskınlığını gocunmadan ortaya koyuyor. Salaşlığın stillere direk olarak yansımasıyla beraber bohem bir sonuca varmak da şaşılası bir durum değil. Sene 1970'leri gösteriyorsa tek kural vardır; rahatlık! Hazırlanan kombinler aleni bir şekilde dökülürken yerlere, saçlardan bandana eksik olmaz. Lüks bohemi vazgeçilmez kılan süet ve dantel ayrıntılar ise şık kombinleri doğurur.
Hava sıcak, mevsim yaz, günler birbirine karışmış, sokak modası açılıp saçılmış... Hava hadisesi bol güneş, en çok aranan yer gölge, sokak stilleri yolculuğuyla haydi 70'lere...

Haberin Devamı

İspanyol Paça Pantolon

70'ler stili konusundan taşan ve defalarca popülerliği ele alan ispanyol paça pantolonlar yine her tarza hitap ediyor. Gündüzden geceye adım adım rahat bir geçiş yapmak isteyenlerinde favorisi. Hem gündüz hem de gece kombinleri için düşünelebilir. Ayrıca hem spor hem şık sonuçlar içeren ve içine girdikçe derinleşen bir konunun da baş kahramanı oluyor. Yırtık jean modasına da artık gönderme yapmadan olmuyor: İki çentik dizlere!

Mini Mini Elbiseler

1970'li yılların modası denildiğinde caddelerin, sokakların ve hatta her yerin mini elbiselerle dolu olduğu aşikar. Hatta mini tanımının yetersiz kaldığı süper mini olarak adlandırılabilecek düzeylere ulaştığı elbise modelleri, sezonunda da trendleri arasında. Günden gece yayılan bir stile yardımcı olan elbiseler: Dileyene sadece bol, isteyene bol desenli ama her daim mini...

Bohem Sahnede

Defalarca önümüze çıkan bohem stil, konu sokak modasına geldiğinde ve 70'ler ele alındığında yine yolumuzu kesiyor. Renkli, karışık, desenli, salaş ve Yaz ayına yakışır tiril tiril seçimleri ile iyi de yapıyor aslında. Uzun kısa etekler, elbiseler etnik desenlerle doluyor ve ortaya hem spor hem de şık bir duruşu çıkarıyor. Tabii ki de her geçmişten gelende olduğu gibi günümüze uyarlanması da kaçınılmaz oluyor: Her kombine en az iki pencere!

Eteklere Düğme İliştir

70'ler ele alındığında sadece uzayıp giden elbise ve etekler yok tabii ki. Mini modası etek modellerinde de tıpkı mini elbiseler kadar yükselen trendler arasındaydı, yani tıpkı günümüzde olduğu gibi. Yüksek bel ve mini eteklerin vurgusu önde sıralanan düğmelerle yeniden gündemde. Gündemden uzun süre düşeceğe de benzemiyor. Basic tişörtlerle oldukça hoş uyum sağlayan etek modelleri ile sokağın ritmi hızlanıyor: Düğmeleri ilikle ve ilerle!

Haberin Devamı

Aksesuarlarda 70'ler

Bir tarzın temel taşı kullanılan aksesuarlarla belirginleşir. Güne, geceye, ortama göre farklılaşan aksesuar seçimleri, kıyafetin tamamlayıcısıdır. Sade bir elbisede kullanılan baskın aksesuarlarla hangi dönemi ve hangi tarzı yansıttığınızı belirleyebilirsiniz. Konu 70'ler olunca saç aksesuarları ön plandayken, iri kolye ve küpelere de rastlamak mümkün. Tabii bir de disket şapka modellerini anmadan olmaz: Kafanıza ne takarsanız takın, yeter ki fazla düşünmeyin...

Mevsim Tezatı

Kışa yakıştırılan süet, sıcak havanın en tezat seçimini ortaya çıkarıyor. Özellikle etek modellerinde önümüze çıkan bu zıtlık ne kadar kullanılır bilinmez. Artık hava durumu mevsim normallerine döndüğüne göre süeti sonbahara ertelemeli ama asla unutmamalıyız.

Haberin Devamı

Sokak modası, trendler ve stiller hakkında diğer yazılarımı blogum -- üzerinden takip edebilirsiniz.
Ayrıca - - yazıma tıklayarak daha fazla görsele ulaşabilirsiniz.