Kültür Sanat Sound Ports I·stanbul ile sanata doyacaksınız

Sound Ports I·stanbul ile sanata doyacaksınız

23.03.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

Sound Ports I·stanbul, kent mu¨zigˆine, alt ku¨ltu¨rlere, Akdeniz ruhuna, olumlu insanlara ve pozitif du¨s¸u¨nmeye adanmıs¸ bagˆımsız bir mu¨zik ve sanat festivalidir.

Sound Ports I·stanbul ile sanata doyacaksınız

24 Mart – 2 Nisan I·stanbul

Haberin Devamı

Sound Ports I·stanbul, kent mu¨zigˆine, alt ku¨ltu¨rlere, Akdeniz ruhuna, olumlu insanlara ve pozitif du¨s¸u¨nmeye adanmıs¸ bagˆımsız bir mu¨zik ve sanat festivalidir. Festivalin ilki I·stanbul ve Tel Aviv arasında "Tel Aviv - I·stanbul Bagˆlantısı" temasıyla iki s¸ehirde birden mu¨zikal is¸birligˆini kutladı. Etkinliklerin ve konserlerin ku¨rato¨rlu¨gˆu¨, her iki s¸ehre kent mu¨zigˆini kazandırmayı ve bugu¨nu¨n sesleriyle iki canlı mu¨zik sahnesi arasında bir is¸birligˆi yaratmayı amac¸ladı.

Festivalin ilkinden bu yana du¨nyamız c¸alkantı halinde. I·stanbul'da sivilleri hedef alan bir dizi saldırı gerc¸ekles¸tirildi. Bu¨tu¨n bu olaylar kent ve kent sakinleri u¨zerinde
karanlık bir ruh hali yarattı. Ve bu ruh hali insanların dıs¸ du¨nya ile olan ilis¸kilerini kesmeye devam ediyor. Hepimiz kendimize do¨nu¨p temel sorular sormaya bas¸ladık ... Neler oluyor? Ne yapmalıyım? Yarın ne olacak?

Haberin Devamı

Ancak bu sorular mevcut bagˆlamın o¨tesine gec¸iyor. Bunlar temel felsefemizin bas¸lıca soruları. Hem bo¨lgemizde hem de du¨nyada olan bitenler bizleri kis¸isel bir yolculugˆa yo¨nlendiriyor. Degˆis¸imin o¨ncelikle zihnimizde ve ruhumuzda bas¸layacagˆını bilerek, Sound Ports I·stanbul 2017 Festivalinin temasının 'I·c¸sel Yolculuk' olması gerektigˆine karar verdik.

Sound Ports I·stanbul 2017, cevapları bulmayı degˆil, kendi ic¸imizdeki yolculugˆa mu¨zikal ve sanatsal bir yoldas¸lık etmeyi amac¸lıyor. Sound Ports I·stanbul 2017 ile sizlere sanatc¸ıları, mu¨zisyenleri, s¸amanları ve s¸ehirli Sufileri, psikedelia, ic¸sel yolculugˆu, mu¨zigˆi ve insanlık seyyahlarını getirmekten c¸ok memnunuz.

Sound Ports I·stanbul 2017 Konser Takvimi

24 Mart 2017
21.00- Ac¸ılıs¸ Partisi - Scratchy Sounds Arkaoda
U¨cretsiz Giris¸
22:00- Kam Ata KargArt
Kapıda Satıs¸
23:15- Yakaza Ensemble KargaArt
Kapıda Satıs¸

25 Mart 2017
22:00- Go¨lgesiz ( Barıs¸ Demirel&O¨mer Sarıgedik) Bant Mag Bina
Kapıda Satıs¸
23:15 TSU! Bant Mag Bina Kapıda Satıs¸

29 Mart 2017
23:00-03:00 - Asaf Samuel / Mystic Flow / Islandman Flamme
U¨cretsiz Giris¸

Haberin Devamı

31 Mart 2017
21:30- TAU Salın IKSV Biletix
22:30- Tamikrest Salon IKSV Biletix

01 Nisan 2017
21:30- Rain Lab( I·dil Mes¸e & Da Poet ) Salon IKSV
Biletix
22:30- Buttering Trio Feat. Ester Rada Salon IKSV
Biletix

02 Nisan 2017
21:00-02:00 - Tau / Islandman / DJ Set Rejoicer arkaoda
U¨cretsiz Giris¸

Scratchy Sounds

DJ sahnesinin efsanesi, kariyerine 40 yıl o¨nce, Dingwalls Dancehall'da 76 yılının bir punk yaz gecesinde bas¸ladı. Scratchy, gec¸tigˆimiz 40 yıl ic¸erisinde globalist rock'n roll'unun en heyecan verici ve yenilikc¸i grupları ile birlikte projelerde yer aldı. Aralık 2015'te Japonya'da do¨rdu¨ncu¨ turnesine bas¸layan sanatc¸ı, 2016 yılı boyunca devam etti. Kariyerinde 40 yıl geride bırakan Scratchy, aras¸tırmalarına hic¸bir zaman son vermedi. Kusursuzlugˆu, tutkusu ve c¸es¸itliligˆi ile u¨nlu¨ olan sanatc¸ı mu¨zigˆi ile hala gu¨nu¨mu¨zde o¨ncu¨ olarak go¨ru¨lmektedir.

Kam Ata

Tu¨rk psychedelic mu¨zik du¨nyasının yeni bir grubu olan Kam Ata, ilk albu¨mu¨ "Tengri Teg" i 2016 yılının sonunda I·stanbul’da A.K. Mu¨zik ve Mu¨zik Hayvanı etiketi ile yayınladı. Ritu¨elistik o¨gˆretilere ve geleneksel Orta Asya aletlerinden esinlenen yenilikc¸i grup Kam Ata, Dark Wave ve Post-Punk gibi farklı tu¨rlerden de beslenerek mu¨zigˆi benzersiz s¸ekilde kes¸fetmektedir.

Yakaza Ensemble

Haberin Devamı

Yakaza Ensemble, geleneksel Tu¨rk enstru¨manlarını ve c¸agˆdas¸ mu¨zigˆi elektronik sesler ve psychedelic unsurlarla birles¸tiren ilham verici Tu¨rk psychedelic gruplarından biridir. 2009'dan bu yana u¨c¸ albu¨m yayınlayan grup, Japonya dahil olmak u¨zere birc¸ok u¨lkede konser verdi. Yakaza Ensemble, ritu¨elistik mu¨zigˆi ile kendi soundcape’ini yaratmaktadır.

Go¨lgesiz

Underground mekanların tanınan mu¨zisyenleri O¨mer Sarıgedik ve Barıs¸ Demirel, Go¨lgesiz adlı projelerine 2005 yılında bas¸ladı. Grup canlı performanslarını ilk kez Sound Ports I·stanbul'da sergileyecek. Trumpette Barıs¸ Demirel ve bas gitarda O¨mer Sarıgedik, elektronik, dub ve ambient tarzında harmanladıkları mu¨zikleri ile taze ve beklenmedik bir performansa hazırlanıyorlar. "go¨lgesi olmaksızın" anlamına gelen "Go¨lgesiz" , karanlık tarafı bulunmayan, saklanacak hic¸bir s¸eyi olmayan insanın halini yansıtmaktadır.

TSU!

Haberin Devamı

Ricochet ve Oak ile uzun su¨re boyunca mu¨zik yapan J Hakan Dedeogˆlu, ayrıca Esmerine adlı Rock grubunun yarı zamanlı bir u¨yesiydi. 2011 yılında solo projesine

bas¸layan sanatc¸ının Bozulich ve John Eishcenseer’in yer aldıgˆı ilk albu¨mu¨ Ocak 2012'de I·stanbul'daki Studio Bee'de kaydedildi. Son LP albu¨mu¨ "Dadebe" ise 2016'da Record Store Journal tarafından yayınlandı. TSU!, Le Gues Who? (Utrecht), Glimps (Ghent), Cappadox ve Soundgarden gibi festivallerde yer aldı.

Asaf Samuel

Asaf Samuel, Tel Aviv’in o¨nde gelen aynı zamanda The Block Club’ ın resident DJ’idir. Sanatc¸ının kendisine ait Malka Tuti adında plak s¸irketi vardır.

Mystic Flow

Kariyerine 2004 yılında bas¸layan Can Lokman, Tu¨rkiye'nin o¨nde gelen elektronik radyosu FG 93.7 ile c¸alıs¸tı. Daha sonra Londra'ya tas¸ındı ve Aquarium Club'ın resident DJ’i oldu. S¸imdilerde I·stanbul'da ikamet eden sanatc¸ı, setlerinde agˆırlıkla psikedelik & mid – tempo mixlerle telas¸lı gu¨nlu¨k hayatımızda neredeyse kaybettigˆimiz huzuru bizlere tekrardan yas¸atıyor.

Islandman

Tolga Bu¨yu¨k, 2010 yılından beri Islandman olarak performanslarına devam etmektedir. 'afro beat' ten 'krautrock' a kadar genis¸ bir mu¨zik sec¸kisine sahip olan grup Agˆustos ayında Danimarka’daki 'Music For Dreams' plak s¸irketi ile birlikte “Agˆıt” adlı E.P’ sini yayınlayacak.
Islandman, synthesizer’dan olus¸turdugˆu mekanik seslerle dolu, dogˆac¸lama bir performans sergilemektedir.

TAU

Dogˆallıktan ve s¸amanik deneyimlerden yola c¸ıkarak mu¨ziklerini icra eden grup gec¸tigˆimiz sene Ekim ayında Berlin’de TAU TAU TAU adlı albu¨mu¨nu¨ kaydedip yayınladı. Albu¨mde Siouxsie and the Banshees ‘den tanıdıgˆımız Knox Chandler , Tindersticks’den tanıdıgˆımız Earl Harvin ve Miss Kenichi gibi mu¨zisyenlerle ortaklas¸a parc¸alar kaydetti. Albu¨mde bulunan Mother ve Midnight Jaguar adlı parc¸aları Kuzey Amerika’nın spritu¨el mu¨zigˆini yansıtırken, The Bridge of Khajou ise I·ran’ın mistik ve Sufizm yo¨nu¨nu¨n ortaya c¸ıkarmayı hedefledi. Grup, Psikedelik folk akımını Gu¨ney Amerika Ayavaska Seromonileri ile birles¸tirerek farklı pick-up’lar ile elde edilen gitar sesleri, hipnotik Gu¨ney Amerika ritimleri, I·rlanda Ozan gelenegˆi, Rock ve psikedelia ile son derece farklı performanslar sergiliyor.

Tamikrest

Touareg blues Western Rock ‘dan ilham alan Malili grup, 4 yıl o¨nce ilk albu¨mu¨ "Adagh" ile uluslararası sahneye yer aldı. Mali'nin kuzeyindeki Kidal kasabasında su¨rmekte olan savas¸, zulu¨m ve siyasi c¸o¨ku¨s¸u¨n bir sonucu olarak grubun c¸ogˆu

Cezayir'de su¨rgu¨nde yas¸amakta. Tuareg kadınlarına ithaf edilen benzersiz "Chatma" albu¨mu¨, Avrupa'da bu¨yu¨k ilgi go¨rdu¨. Grubun mu¨zigˆi, c¸o¨llere, sonsuzlugˆa adanan ve yankılanan Reverblu¨ gitarları, uzun bas partisyonları, Kel Tamashek dilinde vokalleri, c¸o¨lu¨n sonsuzlugˆu ve Tuareg halkının bas¸kaldırısını anlatan hika^yeleri ile birlikte Desert Blues ve Western Rock derlemelerinden olus¸uyor.

Rain Lab

Rain Lab I·stanbul ko¨kenli yeni jenerasyon trip hop ve du¨nya mu¨zigˆi ikilisidir. As¸kın ve kaybetmenin, gu¨zellik ve hakikatin hikayelerini modern zaman ozanları gibi sakinlikle anlatırken, is¸in ic¸ine elektronik Mu¨zigˆi katarlar. Hiphop DJ’yi ve produ¨kto¨ru¨¨ Da Poet’in nazik ritimleriyle, s¸arkı- s¸arkıso¨zu¨ yazarı I·dil Mes¸e’nin uzak ve hu¨zu¨nlu¨¨ vokalleri birles¸ir ve sonuc¸¸ dinleyiciyi kırılgan ve duygusal yogˆunlugˆu yu¨ksek bir seyahate c¸ıkarır.

Buttering Trio feat. Ester Rada

Psychedelic trip-hop grubu Buttering Trio, Tel Aviv, Berlin ve Londra arasında olus¸turdukları yeni projeleri ile Etiyopya Caz ve Soul mu¨zigˆinin en popu¨ler vokalisti Ester Rada ile bulus¸uyor. U¨c¸ albu¨m yayımlayan Buttering Trio, u¨c¸lu¨ organik seslerle elektronik kes¸ifleri bir araya getirme konusunda en iyilerinden biri olarak bilinir. Grup aynı zamanda Mid-Burn’den Fusion Fest’e kadar uzanan birc¸ok bagˆımsız festivalin konugˆu oldu. Buttering Trio, bu seferki projesinde I·srail’in en iyi Etiyopya caz vokalistlerinden biri olan Ester Rada'yı konuk ediyor.

Rejoicer

Tel Aviv’in en c¸ok bilinen yapımcılarından ve Raw Tapes’in kurucusu olan Yuval Havkin yani Rejoicer, Israil’in ritim akımına ev sahipligˆi yapmaktadır. 2009’da kendi c¸evresinde kafa dengi olan mu¨zisyenlerden bir ekip yaratarak Raw Tapes plak s¸irketini kurdu.
O zaman dan beri, bir c¸ok takma ad ile 20’den fazla albu¨m yayınladı. 2011’de ise KerenDun ve Beno Hendler Buttering Trio adlı grubu kurarak, Toast LP’yi yayınladılar.

Film Go¨sterimi:

The Wonderful Kingdom of Papa Alaev
I·srail, 2016, 75 dakika
Tacikistan'ın Jackson ailesine verdigˆi cevapla tanıs¸ın. Karizmatik, komik ama zorba patronu Papa Alaev'in 80 yas¸ındayken kontrol ettigˆi u¨nlu¨ bir Yahudi-Tacik mu¨zik ailesiyle ilgili modern bir Shakespeare hikayesi, 'aile s¸irketi' konusunda elini kolu tutmaya bas¸ladı. Monars¸iden Demokrasiye katı ve emin olmayan bir gec¸is¸. C¸agˆdas¸ du¨nya mu¨zik du¨nyasının en enteresan gruplarından

Mekanlar:
Sound Ports I·stanbul Festival’i I·stanbul’un Asya ve Avrupa kıtasına yayılarak, s¸ehrin en popu¨ler mekanlarında yer almaktadır.
Salon IKSV
Adres: Nejat Eczacıbas¸ı Binası Sadi Konuralp Caddesi No:5 S¸is¸hane/I·stanbul
Arkaoda
Adres: Kadife Sokak No:18/A Kadıko¨y / I·stanbul
Kargart
Adres: Kadife Sokak No:16, Kadıko¨y / I·stanbul
Bant Mag. Bina
Adres: Moda Mektebi Sokak. No:26/A Moda, Kadıko¨y/I·stanbul
Flamme
Adres: Harbiye Cumhuriyet Cd. No:4 Cebel Topu Sk. 34373 S¸is¸li/I·stanbul

Biletler:
Biletix ve Kapıda Satış