Soymadan tüketmeniz gereken meyve ve sebzeler

Neredeyse birçok meyve ve sebzeyi soyarak tüketiyoruz. Ancak öyle meyve ve sebzeler var ki taşıdıkları vitamin ve minerallerin neredeyse hepsi kabuklarında yer alıyor. İşte soymadan tüketmeniz gereken meyve ve sebzeler...

1

Bazı meyve ve sebzeler soyulduklarında bütün vitamin ve mineralleri kayboluyor. Dolayısıyla bu sebze ve  meyveleri soyarak değil kabuklarıyla tüketmek gerekiyor. Hangi sebze ve meyveyi kabuklu olarak tüketmeniz gerektiğini bilmiyorsanız hemen açıklayalım…
İşte soymadan tüketmeniz gereken sebze ve meyveler…

Patates

C ve B6 vitamini, fosfor, niasin, magnezyum, potasyum, lif ve çinko ve içeriğinde bir çok zengin mineral bulunduran patates, hem saplıklı hem de kalori yönünden oldukça düşüktür. Patatesi soyduğunuz zaman kabukta bulunan birçok vitamin ve mineralin kaybolmasına neden olursunuz. Patates kabuğundaki lif, kalsiyum, demir, potasyum, fosfor, riboflavin, folatta ve A ve K vitaminler, patatesin içerisinden daha yüksektir.