Geri Dön

Tarhanalı tavuk tarifi

Hep çorbasıyla bildiğimiz tarhanayı bu defa küçük atıştırmalıklar halinde denemeye ne dersiniz? Size vereceğimiz bu lezzetli tarifle tarhana tavuklarınıza bambaşka bir aroma verecek. İşte tarhanalı tavuk tarifi

Tarhanalı tavuk tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 şişe maden suyu
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1.5 çorba kaşığı tarhana
Tavuk göğüs eti

Tarhanalı tavuk üzeri için;
-1 su bardağı toz tarhana

Tarhanalı Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Maden suyu, un, buğday nişastası ve yumurtayı çırpın. İyice karıştıktan sonra tarhanayı da ekleyip bir kere daha karıştırın.

2. Tavuk göğüslerini jülyen doğrayın.

3. Doğradığınız tavuk göğüslerini hazırladığınız karışıma batırın.

4. Üzerinin çıtır çıtır olması için: toz tarhanayı büyük bir kaba alın ve karışıma batırdığınız tavukları bir kere de toz tarhanaya batırın.

5. Tarhanalı karışımı iyice emmiş olan tavuklarınızı kızgın yağa atın.

6. İyice kızardıklarını gördüğünüzde yağdan alın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber