Tarhanalı tavuk tarifi
Hep çorbasıyla bildiğimiz tarhanayı bu defa küçük atıştırmalıklar halinde denemeye ne dersiniz? Size vereceğimiz bu lezzetli tarifle tarhana tavuklarınıza bambaşka bir aroma verecek. İşte tarhanalı tavuk tarifi
Malzemeler
1 şişe maden suyu
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1.5 çorba kaşığı tarhana
Tavuk göğüs eti
Tarhanalı tavuk üzeri için;
-1 su bardağı toz tarhana
Tarhanalı Tavuk Nasıl Yapılır?
1. Maden suyu, un, buğday nişastası ve yumurtayı çırpın. İyice karıştıktan sonra tarhanayı da ekleyip bir kere daha karıştırın.
2. Tavuk göğüslerini jülyen doğrayın.
3. Doğradığınız tavuk göğüslerini hazırladığınız karışıma batırın.
4. Üzerinin çıtır çıtır olması için: toz tarhanayı büyük bir kaba alın ve karışıma batırdığınız tavukları bir kere de toz tarhanaya batırın.
5. Tarhanalı karışımı iyice emmiş olan tavuklarınızı kızgın yağa atın.
6. İyice kızardıklarını gördüğünüzde yağdan alın.
Afiyet olsun!