Geri Dön

Tavuklu mercimek çorbası tarifi

Sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbası, tavukla bir araya gelince çifte bir lezzete davetiye çıkarıyor. İşte tavuklu mercimek çorbasının detaylı tarifi...

Tavuklu mercimek çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane tavuk baget
3 çay bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
2 kaşık un
1/2 su bardağı süt
1litre (5 su bardağı) su
2 bardak sıcak su (Tavukları haşlarken)
5 kaşık sıvı yağ
Tatlı kırmızı toz biber
Bir tutam tuz

Tavuklu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk bagetleri küçük bir tencereye alıp üzerine 2 bardak sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın ve haşladığınız sudan 1 bardak ayırın, tavukları sudan çıkarıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, yemeklik doğradığınız soğanı yumuşayana kadar kavurun ve sonrasında 2 kaşık unu ekleyip 2 dakika kavurun üzerine 1 litre su ve ayırdığınız 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin.

Mercimekleri yıkayıp süzün ve tencereye ekleyip bir süre karıştırın, kapağını kapatıp kısık ateşte mercimekler kabuğundan çıkana kadar pişirin sonrasında blenderdan geçirin.

Soğuduktan sonra tavukları didikleyip blenderdan geçirdiğiniz çorbaya ekleyin, yarım su bardağı sütünü de ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra ateşten alın.

2 kaşık sıvıyağı bir cezvede kızdırın, toz biberi ekleyip kızdırın. Kızdırdığınız yağı servis yaparken çorbanın üzerinde gezdirin.

Dilerseniz üzerine maydanoz yaprakları ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber