Geri Dön

Taze kekikli mısır ekmeği tarifi

Karadeniz'in enfes ekmeği taze kekikli mısır ekmeği. Çok lezzetli ve değişik bir ekmek tarifi taze kekikli mısır ekmeği...

Taze kekikli mısır ekmeği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 bardak mısır unu
9 kaşık buğday unu
1 kaşık pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
Tuz
1 bardak zeytinyağı
1 buçuk bardak süt
9 ya da 10 dal taze kekik
7 ya da 8 dal taze nane
3 ya da 4 dal taze dereotu

Taze Kekikli Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır unu, un, kabartma tozu, pudra şekeri ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu derin bir kapta karıştırın.

Yumurtalar ve sütü ayrı bir kasede çırpıp karışıma ilave edin.

Bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

İnce kıydığınız taze otları ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.

Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber