Geri Dön

Tencerede kek tarifi

Tatlı krizleri deyince aklınıza ilk gelen şey kek ise harika bir tarifimiz var. Tencerede kek. Tencerede kek yapımı kolay lezzeti bol bir tarif olmakla birlikte değişik yapımı ile de eğlenceli anlara neden oluyor. İşte hem lezzetli hem de değişik yapımı ile tencerede kek tarifi

Tencerede kek tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

*1 su bardağı şeker
*2 tane yumurta
*1/2 bardak sıvı yağ
*1/2 bardak süt
*Kabartma tozu
*Vanilya
*1,5 bardak un
*2-3 yemek kaşığı kakao

Tencerede Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kabın içine döküp iyice çırpın.

Üzerine yağı, sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı sırasıyla ekleyin.

Çırpıcı ile şöyle bir karıştırdıktan sonra en son üzerine kakao ekleyin ve mikserle çırpmaya başlayın.

Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, yuvarlak bir borcamın içini yağlayıp kek hamurunu dökün.

Borcamın içine sığabileceği bir tencereyi çıkarıp içine önce borcamı, daha sonra borcamla aynı hizaya gelecek şekilde su koyun.

Daha sonra tencerenin üzerine temiz bir örtü (mutfak havlusu) örtün, üzerine de kapağını kapatın.
Orta ateşte pişirmeye başlayın.

Yaklaşık 30 dakika sonrasında bir kürdan yardımı ile kontrol edin. Pişmişse çıkarabilirsiniz. Borcam soğuduktan sonra kek rahatlıkla çıkacaktır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber