Geri Dön

Turna yemişli çorba tarifi

Taze, kurutulmuş, şurup ya da meyve suyu olarak dondurulmuş olan çeşitleri ile cranberry (turna yemişi) her öğüne bir meyve tadı katıyor. Sadece heyecan uyandıran tadıyla değil, yüksek C vitamini ve lif içeriğiyle de diğer meyveler arasında gizli yıldız olmayı başarıyor. Dikkat çekici rengiyle ve çeşitli kombinasyon seçenekleri ile Cranberry (turna yemişi) lezzet avcılarına sınırsız tatlar sunuyor. İster farklı meyvelerle birlikte değişik bir aroma yaratın isterseniz karides ve deniz kabuğu gibi farklı deniz ürünleri ile deniz esintisini sofranıza taşıyın.

Turna yemişli çorba tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

400 g patates (unlu)
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
600 ml sebze suyu (kavanozdan ya da bulyon olarak)
200 ml pişirme kreması (ya da ağır krema)
100 g cream fraiche
Tuz ve biber
1-2 yemek kaşığı wasabi hamuru
(çok baharatlı Japon turbu)
Birkaç damla limon suyu
100 g dilimlenmiş somon füme
50 g kurutulmuş cranberry (turna yemişi)
Süslemek için taze soğan (yaprak soğanı)

Turna Yemişli Çorba Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri soyun, yıkayın ve ikiye bölün. Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ikiye bölün ve bir kapta ovalayın, sonra içerisinde sıvıyağı ısıtın. Soğanı yumuşayıp saydamlaşıncaya kadar pişirin. Patatesi ekleyin ve sebze suyunu dökün. Patatesi yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişirin.

2. Bir el blender ile patatesi çorbanın içinde püre haline getirin. Yavaş yavaş kremayı ekleyin ve kaynatın. Cream fraicheyi çorbaya ekleyin ve ısıtın. Tatlandırmak için tuz, karabiber, wasabi hamuru ve limon suyu ekleyin.

3. Somon fümeyi şeritler halinde dilimleyin. Çorbayı karıştırın ve somon ile cranberryi (turna yemişi) ekleyin. Yeşil soğan ile süsleyin ve servis edin.

Her Bir Servis İçin Besin Değeri: Enerji: 314 kcal / 1312 kJ Protein: 9 g - Yağ: 14 g - Karbonhidrat: 31 g

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber