Geri Dön

Tuzlu kuru pasta tarifi

Canınız atıştırmalık bir şeyler mi istedi? O halde evde kendiniz yapacağınız tuzlu kuru pasta tam da size göre. Pratik tuzlu kuru pasta tarifi:

Tuzlu kuru pasta tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Tuzlu Kuru Pasta Nasıl Yapılır?

Un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba ekleyip, karıştırın.

Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, şekil verin.

Ardından yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpilir.

180 derecede pişirin.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber