Genel Sağlık Uyku düzensizliği nasıl geçer?

Uyku düzensizliği nasıl geçer?

21.03.2017 - 13:58 | Son Güncellenme:

Uykumuzu bir türlü alamamamız ve sürekli uykulu olmamızın sebebi nedir?

Uyku düzensizliği nasıl geçer

Özellikle mevsim geçişlerinde bedensel yankılarıyla orta çıkan bahar yorgunluğu günlük hayatı zorlaştırabiliyor. Bahar yorgunluğundan kaynaklana uyku problemlerinin ise doğal yöntemlerle geçmesi mümkün.

Kış aylarında metabolizma yavaşlar ve baharın gelmesiyle vücutta değişimler başlar. Beden bu değişimlere adapte olma sürecindeyken bahar yorgunluğu dediğimiz semptomları gözlemleriz. Bahar yorgunluğu duygusal iniş çıkışlar, iştahsızlık, uykusuzluk, yorgunluk ve eklem ağrılarına sebep olur. Bu dönemi en hafif şekilde atlatmak için vitamin almak, düzenli beslenmek, uyku düzenine dikkat etmek çok önemlidir.

Haberin Devamı

Bal, bahar yorgunluğuna karşı çok etkili
Bal oldukça zengin bir besin kaynağı. Bileşenlerinin arasında demir, kalsiyum , glikoz, fruktoz, , fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerle B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri yer alıyor. Ayrıca antiseptik ve antibakteriyel özellikleriyle vücudun mevsim değişiklerinde yaşayacağı potansiyel sorunlara karşı direnç sağlamakta etkili.

Özellikle kahvaltıda bak tüketmek, kan şekerinin dengelenmesinde önemlidir. Bal tüketilerek vücudun ihtiyaç duyduğu şekeri doğal yoldan alınır. Ayrıca bal, yorgunlukları ortadan kaldırırken dayanıklılığı arttırır.

Bahar yorgunluğundan kaynaklanan uyku düzensizliğini düzeltmek için de bal tüketilebilir. Uyumadan önce ılık süte katılacak bir tatlı kaşığı bal ile uykuya dalmak daha kolay, sabah kalkmak daha enerjik eylemler olacaktır.

Yazarlar