Saç Bakımı Yaz aylarında saç bakımı nasıl olmalı?

Yaz aylarında saç bakımı nasıl olmalı?

02.08.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Head&Shoulders Dermatolog’u Dr. Ilyse Lefkowicz, yaz aylarında güzel ve yumuşak saçlara ve sağlıklı saç derisine sahip olmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıralıyor.

Yaz aylarında saç bakımı nasıl olmalı

Yazın güneş, deniz, havuzun klorlunun etkisiyle saçlar kuruyabilir, parlaklığını yitirip matlaşabilir, güçsüzleşip bunun sonucunda kırılıp yıpranabilir. İşte tam da bu nedenle yaz aylarında saçlar daha fazla özen ister. Uygun ürünlerle bakım yapılmazsa tıpkı cilt gibi saçlar da ihtiyaç duyduğu nemi karşılayamaz, bu durum saç derisinde kaşıntıya ve kepeğe neden olur. Ayrıca aşırı yağlanma, sivilcelenme, egzama, mantar gibi farklı sorunlarla da karşılaşılabilir.

Haberin Devamı

Dermatolog Dr. Ilyse Lefkowicz, yaz aylarında güzel ve yumuşak saçlara ve sağlıklı saç derisine sahip olmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıralıyor: “Denizden ya da havuzdan çıktığınızda saçlarınızı ılık suyla yıkayıp, tuzdan ve klordan arındırmalısınız. Saç tipine uygun şampuanlarla bakım yaparsanız, saçınızın nem ihtiyacını karşılar, böylece daha sağlıklı saç derisine, güzel ve yumuşak saçlara kavuşursunuz. Kepek, egzama, mantar gibi sorunlarla karşı karşıya gelmemek için saç derisine özel bakım sağlayan ürünleri tercih edebilirsiniz.

ZPT teknoloji içeren 3 etkili formüle sahip ürünler, çinko pritiyon içeren şampuanlar, kepeğin yanı sıra kaşıntı, kuruluk gibi belirtilerini de önlüyor. Bu tarz ürünleri tercih ederek yaz aylarında, saç derinize ekstra bir bakım sağlayabilir; böylelikle sağlıklı ve tazelenmiş saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlar da tıpkı cilt gibi güneşin zararlı ışınlarından etkilenir. Bu nedenle güneş ışınlarının en etkili olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmak zorundaysanız mutlaka şapka kullanmalısınız.”

Yumuşak ve güzel saçlar için öncelikli şartın sağlıklı saç derisi olduğunu da hatırlatan Dr. Ilyse Lefkowicz “Saçlarımızın güzelliğine kavuşmasını sağlamak için sayısız aşama takip ederiz ama saç derisi bakımının gerekli olduğunu fark etmeyiz. Güzel ve yumuşacık saçların kaynağı sağlıklı saç derisidir. Ancak saç derisine doğru bakım yapılmazsa, zaman içinde saçların kalitesi düşer ve zarar gören saçlar kırılır” diyor.

Yazarlar