Yediğiniz Porsiyonları Küçültmek mi istiyorsunuz?

Yediğiniz porsiyonları küçültmenin ve böylece sağlıklı bir beslenme düzenine kavuşmanın püf noktaları nelerdir?

Haberin Devamı

1. Sipariş vermeden önce bir düşünün: İleriyi düşünmek her zaman akılcı bir yoldur. Gerçekten ne kadar aç olduğunuzu düşünün. Çok aç değilseniz, yarısını eve götürün ya da bir arkadaşınızla paylaşın.

2. Hayır demeyi öğrenin: Fast-food kampanyaları iyi bir anlaşma gibi görünse de ihtiyacınız olandan daha çok kalori, yağ ve şeker içerirler. Bu yüzden “büyük seçim” tekliflerine hayır demeyi öğrenmelisiniz.

3. Süper boyları ılımlı boylarla değiştirin: Standart bir hamburger, patates kızartması ve içecek sipariş ederek süper/büyük/mega boyların yarısı kalorinin keyfini çıkarın.

4. Büyük boyları paylaşın: Mega boyların cebinize ve cüzdana iyi gelecek bir hale getirmenin bir yolu var. Paylaşmak. Patates kızartmasını bölüşün ve hem kaloriyi kesin hem para tasarrufu yapın

5. Çocuk menüsü ile kalori tasarrufu yapın: Para tasarrufu yapmanın ve beslenme alışkanlığını geliştirmenin bir diğer basit yolu da budur.

6. Başlangıç olarak meze sipariş edin: Mezelerin ölçüleri genellikle uygun ölçülerdedir ve iyi restoranlarda ana yemeklerden çok daha ucuzdurlar. Mezelerle doyduysanız, ana yemek sipariş etmekten vazgeçin.

7. Doyma noktanızı kaçırmayın: Akşam yemeğinizi bir restoranda yiyorsanız, yemeğinizin yarısını yedikten sonra durun ve tokluğunuzu kontrol edin. Eğer doyduğunuzu hissediyorsanız yemeği bırakıp, mümkünse paketletin ve ikinci bir öğün olarak yanınızda götürün.
8. Tatlıyı paylaşın: Menüdeki her şey, meze, salata, sandviçler paylaşılabilir. En iyi paylaşım fikri tatlılardır. Tatlıyı paylaşarak hem lezzetini almış hem de daha az kalori almış olursunuz.

9. Güçlü içecekler seçin: Yarım yağlı süt ya da sadece su kalori alımınızı azaltacaktır. Meşrubat düşkünüyseniz light olanları tercin edin. En azından sağlıksız bir içecekten kalori almamış olursunuz.

10. Yeni sağlıklı seçenekleri denemekten zevk alın: Değişik salataları ve light ürünleri denemekten kaçınmayın. Mutlaka aralarında sizin damak tadınıza uygun bir seçenek olacaktır.

Sağlıklı ve kontrollü kilo vermenin formülleri bu ürünlerde? Göz atmak için tıklayınız…