Sağlıklı Beslenme Yemekten sonra meyve yemeyin

Yemekten sonra meyve yemeyin

12.06.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında iftar ile sahur arasındaki zamanın oldukça kısa olduğunu dile getiren Dr. Fevzi Özgönül, iftardan hemen sonra meyve yenmemesi konusunda uyardı.

Yemekten sonra meyve yemeyin

Sindirim sistemi çamaşır makinasına benzer

Haberin Devamı

Dr. Fevzi Özgönül, “neredeyse iftar sofrasından kalkıp sahura geçiyoruz. Sindirim sistemimizin çalışma prensibi tam otomatik çamaşır makinemize benzer. Çamaşır makinemizin iyi çalışabilmesi için belirli bir kapasitesi vardır ve onu geçmemek gerekir. Midemizin de yaklaşık 2 litrelik bir kapasitesi vardır ve ancak bu kadarlık bir gıdayı rahat sindirebilir" dedi.

Besleyici değeri en fazla olan yiyecekten başlayın

Yiyecekleri seçerken sofrada bulunan besleyici değeri en fazla olan yiyeceklerden başlamalısınız, böylece tam doyduğunuzda vücudunuz için gerekli olan tüm gıdaları almış ve çok daha uzun süre tok hissetmiş olursunuz.

Yemek yerken sizi çok daha hızlı tok hissettirecek, ekmek, hamur işi ve makarna, pilav gibi gıdaları daha az, besleyici değer yüksek olan pişmiş yemekleri daha fazla yerseniz, uzun süre tok hissedersiniz.

Haberin Devamı

Yemekten sonra meyve zararlı

En sık yaptığımız yanlışın, yemekten 1-2 saat sonra yediğimiz meyve olduğunu söyleyen Dr.Fevzi Özgönül, “oruç tutarken yiyeceğimiz tüm yiyeceklerimizi ve meyvemizi dahil iftar sofrasında yemeliyiz ve sonrasında sahura kadar artık sıvı içecek dışında bir şey yememeliyiz” dedi.

Yazarlar