Bebek Yeni doğan bebeğin karnından çıkana inanamadılar

Yeni doğan bebeğin karnından çıkana inanamadılar

14.04.2017 - 11:28 | Son Güncellenme:

Yeni doğan bebeğin karnındaki cismin tümör olduğu zannedildi ancak oldukça nadir görülen bir vaka olduğu anlaşıldı.

Yeni doğan bebeğin karnından çıkana inanamadılar

Karnındaki yumrunun tümör olduğu düşünülen 14 aylık bebek, doktorları bile şaşırttı. Daily Mail'de yayınlanan habere göre ilk başta ne olduğuna anlam verilemeyen yumrunun ölü bir fetüs olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Hindistan'da dünyaya gelen ismi belirtilmeyen bebeğin karnının içinde tümöre benzer bir yapı fark edildi. Yapılan incelemeler sonucunda tümör değil, bebeğin talihsiz ikizi olduğu ortaya çıktı. Ölen ikizi, sağlıklı bebeğin bir parçası haline geldi ve ikizinin karnında doğdu.

Fetüs içinde fetüs adı verilen bu duruma dünyada daha önce sadece 200 kez rastlandı. İki saat süren operasyonla karnındaki ikizi alınan 14 günlük bebeğin durumunun iyi olduğunu belirten doktoru, kariyerinde ikinci kez böyle bir vakayla karşılaştığını söyledi.

Yeni doğan bebeğin karnından çıkana inanamadılar

Doktor Venkatesh Annigeri ayrıca, anne hamileliğinde ultrasona girseydi durumun daha erken fark edilebileceğini belirtti.

Operasyondan sonra tuvaletini yapmakta güçlük çeken bebek başka bir hastaneye sevk edildi. Sağlığına kavuştuktan sonra ise evine gitmesine izin verildi.

Haberin Devamı


Duygu Bay / PembeNar

Yazarlar