Geri Dön

Kabak kızartması tarifi

Et yemeklerinizin yanında sofranızı sebze yemekleriyle de şenlendirebilirsiniz. Bunun için hazırlayabileceğiniz pratik kabak kızartması tarifi tam size göre!

Kabak kızartması tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 4 adet kabak
- 125 gr un
- 1 bardak süt
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çay kaşığından az kırmızıbiber
- Bir çay kaşığından az paprika biber
- 1 bardak kızartma yağı

Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymanıza gerek yok.

Sap kısmını keserek kabakları ortadan ikiye kesin. Sonra boyuna ince dilimler halinde kesin.

Yağı kızartma tenceresine alarak kızdırın. Daha sonra yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın.

Beyazını ayrı bir kapta köpürtün. Sarısını ayrı bir kapta un, süt, kabartma tozu ve baharatlarla iyice harmanlayın.

Köpüren beyazı söndürmeden baharatlarla harmanladığınız yumurta sarısı karışımına dökün.

Kabak dilimlerini hazırlamış olduğunuz karışıma batırarak kızartma işlemine geçebilirsiniz.

Kabaklar altın rengi olduktan sonra servise hazır demektir…

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber