Yüzüm Kızarmasın!

Açık renk ve hassas bir cilde sahip olan kişiler bir ortama girdiklerinde ya da stres anlarında yüzlerinde oluşan kızarıklıklardan yakınırlar. Bu kızarıklığın oluşma sebebi genellikle kılcal damarların genişlemesi ve buna bağlı olarak kanın o bölgede yoğunlaşmasıdır.

Haberin Devamı

Bu durum ortalama yarım saat kadar süren geçici bir durumdur. Bu kızarıklığın uzun sürmesi durumunda, yani damarlardaki genişleme kalıcı olduğu o zaman Kuperoz adlı cilt probleminden söz edilebilir.

Kuperoz problemine genellikle stres, hormon bozuklukları, dengesiz beslenmeler ve güneşe çok sık maruz kalınması neden olabilmektedir ve ciltte kendini kırmızı lekeler olarak göstermekte ve genelde yanaklarda ve burun kanatlarında rastlanmaktadır.

“Kuperoz probleminde cildime herhangi bir ürün kullanmalı mıyım?”

Kuperoz problemi ciltte bir nevi varis problemi gibi kılcal damar genişlemesi ya da çatlaması olduğu için, haricen ürün kullanılması faydalı olacaktır. Bu anlamda tavşan memesi içeren preparatlar tercih edilebilir.

Tavşan memesi içeriğinde bulunan ruskogenin adlı aktif madde üzerinde yapılan bir takım çalışmalarda, damarların genişliğini ve geçirgenliğini azalttığı saptanmıştır. Bununla birlikte ciltteki kızarıkları hafifletir; o bölgede oluşan ağrı ve hassasiyeti gidermeye yardımcı etkisi de yapılan çalışmalarda belirtilmiştir. Tavşanmemesinin bu etkisi dolayısıyla kuperoz probleminiz için cildinizle uyumlu tavşan memesi ekstresini içeren preparatları cildinize uygulamanız faydalı olabilir. Tavşan memesi ekstresini içeren tamamen doğal içerikli aydınlatıcı kremler kullanabilirsiniz!

Cilt kızarıklığına ve hassasiyete son verin!


“Kuperoz probleminde yediğim yiyeceklere dikkat etmeli miyim?

Herhangi bir gıda takviyesi almam faydalı olur mu?”

Kuperoz problemi olan kişilerin alkolün damar genişletici etkisi bulunduğundan dolayı mümkün olduğunca alkolden uzak durmaları gerekir. Ayrıca şekerli gıdalardan ve hayvansal yağlardan da uzak durmaları ve güneşten sakınmaları, güneşten sakınmaları mümkün olmayan durumlarda da yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmaları faydalı olur.

Bununla birlikte F ve C vitamini yönünden zengin gıdalar ve maden suyu tüketilmesi problemin çözülmesine ekstra katkı sağlamaya yardımcı olacaktır.

Cildinizi güneşten korumanın yolları!!!