Geri Dön

Avokado salatası tarifi

Hem lezzetli, hem sağlıklı hem de kalori yakan bol malzemeli avokado salatasının yapımı çok kolay!

Avokado salatası tarifi
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tane avokado
6 yaprak fesleğen
5 tane çeri domates
50 gr marul, roka, kuzukulağı veya kendi tercihiniz bir yeşillik
1 tane küçük boy salatalık
Yarım limonun suyu
50 gr yaban mersini
1 tatlı kaşığı keten tohumu
Bir tutam tuz

Avokado Salatası Nasıl Yapılır?

Yeşillikleri yıkayıp salatayı koyacağınız kaseye koyun.

Sonra taze fesleğenleri elinizle küçük parçalara bölerek salatanın içine koyun.

Ardından salatalığı, dörde bölünmüş çeri domatesleri ve doğradığınız avokadoyu ekleyin.

Son olarak da yaban mersinlerini ekleyin.

Salatanın sosunu hazırlarken yağ koymuyoruz.

Sos için limon suyu, tuz ve yağ yakıcı özellikteki keten tohumunu küçük bir kasede karıştırın.

Damak zevkinize göre biraz sirke de ekleyebilirsiniz.

Sosu hazırladıktan sonra salatanın içine koyup karıştırın. İyice karışınca bir tabağa alıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber