Geri Dön

Zeytinyağlı barbunya tarifi

Yaz sofralarında en çok sevilen zeytinyağlılardan olan zeytinyağlı barbunya aynı zamanda besleyici. Yapımı da oldukça pratik olan zeytinyağlı barbunya sofralarınıza tat katacak. İster misafire, ister akşam yemeğine… Zeytinyağlı barbunya her sofraya yakışan zeytinyağlılardan... İşte zeytinyağlı barbunya tarifi:

Zeytinyağlı barbunya tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1, 5 su bardağı barbunya
1 patates
1 soğan
2 kaşık salça
Zeytinyağı
Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunyayı 10 dakika düdüklüde haşlayıp, çıkan siyah suyunu dökelim.

Sonra zeytinyağı koyduğumuz düdüklüye yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.

Hafif kavurunca küp küp doğradığımız patatesi de ilave edelim. (Dilerseniz havuç da ilave edebilirsiniz.)

Salça ve tuzu da ekleyip yeterince kavurduktan sonra barbunyayı da koyup karıştıralım.

Üzerine 1-2 parmak kadar su ekleyip kapatalım.

Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatalım.

Üzerine maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Not: Dilerseniz barbunyanızı bir gece önceden suda bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber