Geri Dön
İş arkadaşlarınızın sizi sevmediğini gösteren 8 işaret

İş arkadaşlarınızın sizi sevmediğini gösteren 8 işaret

Annemizden, babamızdan, eşimizden, sevgilimizden ve hatta çocuğumuzdan daha çok görüşüyoruz onlarla: İş arkadaşları, hayatın gerçeği! Onların sizi, sizin de onları bir noktada anlamanız, hatta anlayışla karşılamanız şart. Evet belki herkesle dost olmanıza lüzum yok ama sadece aynı ortamda bulunmak bile bazen sinirlerinizin tepenize çıkmasına sebep olabilir. Aniden tansiyon yükselebilir, egolar çatışabilir... Peki hiç düşündünüz mü? Acaba onlar da size uyuz oluyor mudur? İş yerinde nasıl algılandığınızı,

Rüya Salik
Rüya Salik

1- Görmezden gelinmek

Hayatta başımıza gelen sıradan şeylerden biri: Görmezden gelinmek. İnsanlar sizinle konuşmak veya herhangi bir şekilde iletişime geçmek istemiyorsa, muhtemelen sizden hoşlanmadıkları içindir. Maillerinize cevap verilmemesi, geyiklere dahil edilmemek, göz kontağı kurulmaması popülaritenizin pek de iyi olmadığının göstergesidir. "Günaydın" veya "İyi akşamlar" da denmiyorsa, maalesef haberler iyi değil...

2- Dedikodu

Dedikodu, her iş yerinin oksijenidir. Yapılmaması neredeyse imkansızdır. Genellikle sebepsiz, durduk yere çıkar. Kimse sizinle dedikodu yapmıyorsa, muhtemelen duymanızdan çekindiklerinden, başka bir yerde, başka kişilerle yapıyorlardır. Konuştukları şey iyi de olsa, şaka yollu dalga geçmek de olsa gerçek şu ki; sizi safdışı bırakıyorlar. Üzgünüz ama sevilmiyorsunuz...

3- Kötü enerji

Birinin sizi sevmediğini anlamanın tek yolu konuşmalar değildir. Beden dilinin de benzer işaretler çakan bazı sinyalleri vardır. Gözleri devirmek, dudak bükmek, öğle yemeğine çağırılmamak ya da selam verilmemek gibi işaretleri dikkate alın. Eğer bu belirtilerden bir ya da ikisi başınıza sık sık geliyorsa, iş çıkışında arkadaşlarınızla iki tek bir şey içmekten hemen şu an vazgeçin.

4- Güvensizlik

Aklınıza gelen şahane fikirlerin görmezden gelindiği veya daha da kötüsü, bir başkası tarafından çalınıp servis edildiği oldu mu hiç? Sürekli olarak sizi gözetleyen, örneğin bilgisayar ekranınıza bakan birileri var mı? Eğer bu sorulara 'evet' cevabını verdiyseniz muhtemelen iş yerinde size güvenilmiyor. Bu da doğal olarak sevilmediğinizi gösteriyor. Kariyer araştırmacısı ve yazar Michael Kerr Business Insider dergisindeki köşesinde şunu yazmıştı: "Daha cümlenizi bile bitirmeden fikirlerinizin beğenilmediğini, karşı çıkıldığını düşünüyorsanız, bu iş arkadaşlarınızın sizden pek de hoşlanmadıkları anlamına gelir. Nefretleri öyle güçlüdür ki, harika olan fikrinizi dinlemeye bile tenezzül etmezler."

5- Başınız her zaman beladaysa

Sık sık patronun odasına çağrılıyor veya yapılan yanlışlar yüzünden hep siz suçlanıyorsanız, şöyle bir durun düşünün bakalım; bunun nedeni sizden pek hoşlanmamaları olabilir mi?

6- Kötü iletişim

İletişim güzel bir iş ortamının anahtarıdır. Ama iş arkadaşlarınız sizi sevmiyorsa, üretken bir sohbet sürdüremezsiniz. Genellikle küçümseyici veya düşmanca bir şekilde konuşurlar. Ses tonları hep kısıktır. Kerr, "Ergen ses tonuyla konuşuyorlarsa bu sizi sevmedikleri yönünde bir işarettir" diyor. Dijital dünyada e-posta yoluyla konuşmak da gayet normal ama yan yana oturduğunuz bir insan sürekli mail atıp duruyorsa, bu da pek iyiye işaret değil maalesef.

7- Güç gösterisi

Patronunuz olmayanlar bile üzerinizde otorite kurmaya çalışıyor ve patronluk taslıyorsa, siz de nedense bunu görmezden geliyorsanız, artık bir 'hooop ne oluyoruz' demenin zamanı gelmiş demektir! Bu insanlar yetkisizliklerine rağmen, sizi bulunduğunuz pozisyondan çıkarmak ya da potansiyel kariyerinizi sabote etmek istiyor olabilirler. Neden susuyorsunuz?

8- İçgüdü

Bazen birisinin sizi neden sevmediğini gösteren bir neden listesi gerekmez. Bazen hemen söyleyebilirsiniz. Bağırsağınızın içindedir sanki ve inkâr etmek mümkün değildir. Başkalarına farklı davrandıklarını fark edebilirsiniz. Ne yazık ki, herkesin birbirini sevdiği mükemmel bir dünyada yaşamıyoruz ve içgüdü diye bir gerçek var!

Benzer İçerikler