Dekorasyon Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor?

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor?

Son Güncellenme:

.

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor

14. yüzyılda İspanya saraylarından dünyaya yayılan duvar kağıdı trendi, uzun yıllardan bu yana ev dekorasyonunun en göz alıcı detaylarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle 50'li yıllardan sonra modernize edilmiş tasarımlarıyla salonları süslemeye başlayan duvar kağıtları; her tarza, her dekorasyona uygun model seçenekleri sayesinde tüm evlerde kullanılıyor. Son yılların ev dekorasyon modasında nostaljik trendlerin geri dönmesiyle duvar kağıtları da popülerlik kazanıyor.

Haberin Devamı

Desenli duvarlar yeniden moda!

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor

Geçtiğimiz yıllarda endüstriyel ve minimal dekorasyon akımlarının etkisiyle duvarlarda açık, düz renkler kullanılmaya başlanmış, duvarlar iç mekan dekorasyonunda biraz daha arka planda kalmıştı. Şimdilerde ise uzun bir aradan sonra yeniden popülerlik kazanan vintage dekorasyonun etkisiyle birlikte duvarlarda canlı renkler ve desenli duvar kağıtları kullanılıyor. Farklı materyaller kullanılarak üretilen duvar kağıtları, desen ve doku çeşitliliğinin yanı sıra; hem kolayca uygulanabiliyor oluşları, hem de pratik bir şekilde temizlenebilmesi nedeniyle sıkça tercih ediliyor.

Her dekorasyon tarzına uygun duvar kağıdı bulmak mümkün

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor

Dünyanın dört bir yanında, doğala dönüş furyasının bir etkisi olarak görülen rustik dekorasyonun hakim olduğu evlerde ahşap, tuğla ve taş desenli modeller kullanılıyor. Büyük odalarda, televizyon ünitesinin veya şöminenin bulunduğu duvarlar bu tür duvar kağıtlarıyla kaplanarak üç boyutlu bir görünüm sağlanıyor. Vintage dekorasyonun tercih edildiği odalarda, koltuk takımları ve halılarla uyumlu tonlarda düz veya desenli duvar kağıtları kullanılıyor. Vintage tarzda döşenmiş oturma odalarında ve mutfaklarda ortama daha sevimli bir görünüm katmak için uçuk pembe, yeşil veya mavi tonlarındaki çiçek desenli modeller tercih ediliyor. Duvar kağıtları, klasik tarzda dekore edilmiş odalarda da sıkça kullanılıyor. Damask desenli, puantiyeli veya çizgili modeller klasik salonlara şık ve modern bir görünüm katmaya yardımcı oluyor. Geniş salonlarda bordo, mor, lacivert gibi koyu renkler de kullanılıyor.

Haberin Devamı

Modern dekorasyonda duvar kağıdı kullanımı

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor

Duvar kağıtlarını modern tarzda dekore edilmiş evlerde de kullanmak mümkün oluyor. Örneğin spor tarzdaki salonların duvarları geometrik desenli duvar kağıtlarıyla kaplanarak mekana çok daha modern bir görünüm katılabiliyor. Minimalist dekorasyonları ön plana çıkarmak için dekorasyonun geri kalanıyla kontrast oluşturacak tonlarda duvar kağıtları kullanılabiliyor. Zemin döşemeleri koyu renkli olan odaları daha aydınlık ve ferah göstermek için de duvar kağıtlarının ışığı yansıtıcı etkisinden faydalanılıyor. Karanlık odaların duvarları; küçük motiflere sahip veya desensiz, açık renkteki kağıtlarla kaplanarak mekana daha aydınlık bir görünüm kazandırılabiliyor. Küf oluşumunu engelleyen, antibakteriyel özellikteki duvar kağıtları rutubetli mekanlarda bile uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Siz de en güncel duvar kağıdı trendlerini evinize yansıtmak isterseniz

Haberin Devamı
www.milliyetemlak.com/dergi

'yi ziyaret ederek ev dekorasyon ipuçları alabilirsiniz.