Dünya AB de "Irak'ın birliği" dedi

AB de "Irak'ın birliği" dedi

20.09.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

Irak'ta yapılacağı ilan edilen bağımsızlık referandumu hakkında açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Referandum gibi tek taraflı adımlar, kaçınılması gereken adımlardır" ifadesini kullandı.

AB de Irakın birliği dedi

Irak'ta 25 Eylül'de yapılması öngörülen referanduma ilişkin Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den açıklama geldi. Mogherini, "Avrupa Birliği Irak'ın birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik sarsılmaz desteğini bir defa daha yineler. Teklif edilen referandum gibi tek taraflı adımlar, verimli olmaktan uzak ve kaçınılması gereken adımlardır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erbil ve Bağdat arasında çözülmesi gereken meseleler olduğunun farkında olduklarını söyleyen Mogherini, "Bu meseleler, tarafların karşılıklı olarak mutabık kalacağı ve Irak Anayasası hükümlerinin tam olarak uygulanmasına dayanan bir çözüme yol açacak, barışçıl ve yapıcı bir diyalog yoluyla ele alınmalıdır. AB, diyaloğu kolaylaştırmaya yönelik BM girişimini memnuniyetle karşılamakta ve talep edilmesi halinde sürece destek olmaya hazır olduğunu bildirmektedir" dedi.