Ekonomi AB temalı 1 Mayıs mesajı

AB temalı 1 Mayıs mesajı

02.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş dünyasını temsil eden örgüt ve dernekler dün yayımladıkları mesajlarla 1 Mayıs’ta işçi hakları konusunda görüşlerini dile getirdi.

AB temalı 1 Mayıs mesajı

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Çağdaş bir demokrasi ve refah içinde yaşayan bir topluma giden yolda, emeğe ve sosyal haklara verilen önem, temel bir göstergedir. Nitelikli çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği politikaları ve toplumsal cinsiyet eşitliği, çağdaş bir iş hayatının vazgeçilmezleridir. Bu alanlarda, paydaşların katılımı ile etkin bir sosyal diyalog içinde ilerlemeliyiz. Avrupa Birliği (AB) standartlarında bir iş hayatı ülkemizin küresel rekabet gücünü yükseltecektir” dedi.

Haberin Devamı

Tek yürek olmak...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Bizler işçi ve işveren örgütleri olarak çıkarlarımız farklı da olsa, mesele ülke meselesi, millet meselesi olduğunda tek yürek olmayı, birbirimizi sevmeyi ve anlamayı başarmış bir milletiz. İşçi ve işveren birbirinden asla ayrı düşünülemez. Türkiye, Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği uygarlık hedefine bu emekçi-girişimci dayanışması ve birlikteliğiyle yürüyecektir.”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “İşçinin eline geçen net ücret, yüksek vergi tarifeleri nedeniyle yılbaşından yılsonuna kadar giderek erimekte. Ağır vergi yükleri emekçinin sırtında çok büyük bir kambur. Bu yüzden ısrarla bir kez daha söylüyoruz ki ücretlerdeki ağır vergi yükü kaldırılmalı” ifadelerini kullandı