Dünya AB, Türkiye'yi tehdit etti!

AB, Türkiye'yi tehdit etti!

22.07.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Göçmenlerin sınırlarına yığılmasından ödü kopan uluslararası örgüt, buna rağmen iki yıl önceye göre Ankara'ya daha az bağımlı olduğunu savundu. AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Hahn, Türkiye'nin sınırlarını açması halinde bile akın yaşanmayacağını ileri sürerek, "Avrupa Birliği kendisinin şantaja maruz bırakılmasına izin vermeyecektir" dedi.

AB, Türkiyeyi tehdit etti

Türkiye ile geçen yıl göçmen anlaşması yapan Avrupa Birliği (AB), milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapan ve göçmen akınını durduran Ankara'yı hedef aldı.

Haberin Devamı

Alman Spiegel dergisine konuşan AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, AB'nin mülteciler konusunda eskiye göre Türkiye'ye daha az bağımlı olduğunu savundu.

İki yıl önceye göre uluslararası örgütün daha tedbirli olduğunu belirten Hahn, "2015 senesinde öyle bir konumdaydık ki mültecilerin çoğu kontrol edilmeden AB sınırları içine girdi ancak bu arada durum değişti" dedi.

Türkiye'nin sınırlarını açması halinde bile iki sene önceki gibi bir akın yaşanmayacağını ileri süren Hahn, "Avrupa Birliği kendisinin şantaja maruz bırakılmasına izin vermeyecektir" dedi.

AB, bugüne kadar Suriyeliler için Ankara'ya vaat ettiği finansal yardımın çok azını göndermiş durumda. Türkiye, kendi imkanlarıyla 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıyı barındırıyor.

Haberin Devamı

Göçmenlerin sınıra yığılmasından korkan Avrupa Birliği, buna rağmen her fırsatta Türkiye'yi tehdit ediyor.

Birlik, son olarak Libya-İtalya hattından Akdeniz'i aşmayı deneyen göçmenlerin önünü kesmek için Libya'ya bot satışını yasaklamıştı.