Gündem Abbasağa Parkı’nda ‘Demokrasi’ dersi!

Abbasağa Parkı’nda ‘Demokrasi’ dersi!

13.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da son KHK ile ihraç edilen akademisyenler Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda buluştu.

Abbasağa Parkı’nda ‘Demokrasi’ dersi

CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü’nün düzenlediği etkinliğe CHP İstanbul milletvekilleri Şafak Pavey, Selina Doğan ve KHK ile ihraç edilen onlarca akademisyen ile gençler katıldı. KHK ile Yüksek Öğretim Kurumu’ndan ihraç edilen 330 akademisyene sahip çıkmak ve kararın yanlışlığını haykırmak amacıyla Abbasağa Parkı’nda ‘Demokrasi’ dersi yapıldı. KHK’yle ihraç edilen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, parka konulan yazı tahtasının başına geçerek kar yağışı altında ders anlattı.

‘Yenilmeyeceğiz’

Prof. Dr. Taşkın özetle şunları söyledi: “Tarz olarak çok bağırmayan bir insanım. Hatta sabırlı karıncadır lakabım ve sabırla direnmeye inanıyorum. İtaatsizlik ederken, karşı çıkarken bile toplumuna inanan bir insan olmaya çalışıyorum. Son KHK ile ihraç edildik. Cumhuriyet tarihindeki kamudan ihraçların hepsinin 20 katı ihraç söz konusu. Haklılığımız en büyük gücümüzdür. Şiddetten uzak, sabırla, inatla, dirençle kesinlikle haklı olan kazanacak, Cumhuriyet ve demokrasi kazanacak.

Toplumumuzdaki gençlik dinamik ve vicdanlıdır. Gençlik bu ülkeyi dönüştürecek, mevcut kutuplaşmaları sona erdirecek. Ben gençlere, öğrencilerime inanıyorum. Barış istediğim için terörist ilan edilerek üniversiteden atıldığımı söylerken derin bir utanç duyuyorum. Bunu aslında başkaları duymalı.”