Siyaset ABD ile Menbiç için ikinci toplantı

ABD ile Menbiç için ikinci toplantı

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ABD arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için başlatılan görüşme trafiği turları çerçevesinde Menbiç sorununun ele alınacağı ikinci komite toplantısı yapılması planlandı.

ABD ile Menbiç için ikinci toplantı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçen hafta Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile görevden aldığını açıklaması, Türkiye ile ABD arasında Menbiç sorunu nedeniyle ilişkilerin normalleştirilmesi için başlatılan görüşme trafiğini de etkilemişti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’ye 19 Mart’ta yapacağı ve acil gündemini Menbiç sorunu ile terör örgütü YPG’nin oluşturduğu ziyaretini, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki değişim üzerine ertelemişti.

Dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının ertelenmesi üzerine iki ülke arasında kurulan Suriye komitesinin ikinci toplantısının yapılmasının planlandığı öğrenildi. Toplantıda, Türk tarafına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın’ın başkanlık edeceği belirtildi.

Türkiye’nin, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD-YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusundaki pozisyonunu koruduğu belirtildi.

Türkiye, ABD ile ikinci komite görüşmelerine Zeytin Dalı Harekâtı’nda sağlanan başarının getirdiği sahadaki pozisyonu güçlenmiş olarak oturacak.