Dünya ABD’nin Avrupa komutanından Londra açıklaması

ABD’nin Avrupa komutanından Londra açıklaması

24.03.2017 - 01:58 | Son Güncellenme:

ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparrotti, "Londra saldırısı, Avrupa’daki dinamik atmosferin üzerinde durulması gerektiğini ortaya koydu." dedi.

ABD’nin Avrupa komutanından Londra açıklaması

ABD’nin Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Londra saldırısının, Avrupa’daki dinamik atmosferin üzerinde durulması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Orgeneral Scaparrotti Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde ABD’nin Avrupa’daki askeri varlığı ve operasyonları hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binası önünde gerçekleştirilen ve 4 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı terör saldırısına yönelik bir soru üzerine Scaparroti, "Avrupa bugün hem Suriye ve diğer yerlerden gelen teröristlerle hem de DEAŞ’tan ilham alan veya DEAŞ tarafından azmettirilen iç tehditlerle karşı karşıya.” dedi.

Londra’daki saldırının Avrupa’da geçen yıl gerçekleştirilen terör saldırılarının bir benzeri olduğunu belirten ABD’li komutan, ABD’nin, terör tehdidine karşı NATO'daki müttefiklerinin yanında durması gerektiğini vurguladı. Scaparrotti, "Avrupa’daki terör tehdidi Suriye, Irak ve Afganistan gibi doğrudan fiziksel olarak savaştığımız yerler hariç muhtemelen dünyanın geri kalanından daha yüksektir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mültecileri suçladı

Avrupa’daki terör tehdidinin mültecilerle ilişkili olup olmadığına yönelik bir soruya Scaparrotti, “Mülteci akını ile ilgisi var ve onları (mültecileri) taşıyanlar, özellikle de yasadışı yollarla taşıyanlar ekipman, personel, silah taşımaya çok daha istekliler.” cevabını verdi.

"Rusya’yı caydırmak için yeterli kapasitemiz yok"

ABD’nin Avrupa’daki kuvvetlerini komuta eden Scaparrotti, halihazırda Avrupa’da yeterli güçlerinin olduğunu ancak Rusya’yı caydırmak, müttefiklere güvence vermek için ideal miktarda askeri unsurlarının olmadığını söyledi.

Kongre’den Avrupa’ya daha fazla askeri unsur göndermesi talebinde bulunan Scaparrotti, “Avrupa’da EUCOM’u daha güçlü kılmak için bir denizaltım veya uçak gemim yok.” dedi.