Siyaset ABD’nin kafa karışıklığı var

ABD’nin kafa karışıklığı var

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’den ‘sınır ordusu’ konusunda son 3 günde birbirini tekzip eden peş peşe açıklamalar geldiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Amerika, kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir” tavsiyesinde bulundu

ABD’nin kafa karışıklığı var

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin kafasının karışık olduğunu, Türkiye’nin kararlılığının ise açık ve net olduğunu söyledi. Yıldırım dün katıldığı İl Emniyet Müdürleri toplantısında özetle şu mesajları verdi:
KARARLILIĞIMIZI DÜNYA GÖRSÜN: Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bütün dünya ülkelerinin açık ve net olarak görmesini istiyoruz. Zira Türkiye’nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa’nın güvenliğini de sağlıyor. Çünkü AB’nin NATO’nun sınırları Türkiye’nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor. NATO’da müttefikimiz olan Amerika’nın Suriye’deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Amerikalı yetkililerden 3 gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldi. Bir gün, ‘burada bir sınır güvenlik ordusu kurulacak’ deniyor, daha sonra ‘yok biz öyle demedik’ deniyor, daha sonra da, ‘böyle bir düşüncemiz yok, biz DAEŞ’le bölgeyi temizledikten sonra oradaki asayişi sağlamak üzere yerel unsurlardan bir güvenlik oluşturuyoruz’ gibi açıklamalar geliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi, ancak Türkiye’nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır.
ZAFİYET GİDERİLDİ: Asayişin berkemal olması her vatandaşın hukukunun korunduğundan emin olunmasıyla mümkün. Şiddetle mücadele ederken polis ve jandarma ve diğer güvenlik birimlerimiz sağduyu ile hareket etmek ve hukuk içinde kalmak zorundadır. FETÖ dolayısıyla emniyet teşkilatının yaşadığı kayıpların güvenlik zafiyetine yol açamaması son derece önemlidir. FETÖ olayından sonra emniyet teşkilatında yaşanan zafiyet kısa süre içinde giderildi ve teşkilat görevini en iyi şekilde yapıyor. 15 Temmuz ülke ve millet, demokrasi için bir dönüm noktası olmuştur.
GÖZ AÇTIRMAYIN: Terör örgütleri ile mücadele ederken aynı zamanda sosyal dokumuzu tahrip etmek isteyen uyuşturucu baronlarını da ihmal etmiyorsunuz. Bundan sonraki öncelikli hedefler arasında geleceğimiz gençlerimiz; genç kuşakları zehirlemeyi ve toplumu yozlaştırmayı, gençleri bu müptelaya düşürmeye çalışanlara asla göz açtırmayın. Uyuşturucuya karşı mücadele takdir ediliyor. Yeterli değil çok daha amansız bir mücadele sürecini mutlaka ve mutlaka başlatmak gerektiğini düşünüyorum.

Her tuş iz bırakıyor

Artık suçlar gerçek hayatta işlenmiyor, sanal dünyada da suç işleniyor. Kanunlara göre gerçek hayatta ne suçsa sanal alemde de o suçtur. İnternet, sosyal medya kullananlar şunu iyi bilmelidir, ‘aman ne olacak yazarım, kim beni nasıl bulacak?’ diye düşünmesin. Bilgisayara bastığınız her tuş iz bırakıyor. Burada bir suç unsuru varsa mutlaka bulunup, eninde sonunda ortaya çıkarılıyor.

246 eylem engellendi

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da konuşmasında terörle mücadeleye dair rakamsal bilgiler verdi. Altınok, “1-12 Ocak 2018 arasında 213’ü PKK, 29’u DAEŞ ve dördü sol terör örgütlerince gerçekleştirilmek istenen toplam 246 terör eylemi engellenmiştir” ifadesini kullandı.

Gazi müdürler katıldı

Toplantıda, 81 ilin emniyet müdürlerinin yanı sıra FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gelişmeler hakkında bilgi almak için gittiği Jandarma Genel Komutanlığı karargâhında, darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan eski TEM Daire Başkanı Turgut Aslan da yer aldı. 2014’teki Kobani olaylarında Bingöl Emniyet Müdürü görevindeyken teröristlerin saldırısına uğrayan Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ülker de toplantıya katıldı.