Afyonkarahisar Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

14.12.2017 - 17:36 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konsey Başkanlığı, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

AKÜ Öğrenci Konsey Başkanı Okan Özdemir, yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'ün ABD Başkanı Donald Trump tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınması ve elçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e kaydırma kararının apaçık bir provokasyon olduğunu ve 100 yıllık senaryonun son adımı olduğunu söyledi.

Özdemir, ABD tarafından alınan tek taraflı açıklamanın Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe saydığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kudüs başta olmak üzere bölgenin şiddet, kaos ve istikrarsızlığa sürüklenmesine neden olacaktır. Kutsallığı üç semavi din için de geçerli olan kadim kent Kudüs ile ilgili alınan bu karar, sadece Müslüman coğrafyasında değil sağlıklı düşünen her inanç ve ırktan insanoğlunun tepkisine yol açmıştır."

Haberin Devamı

Tarihi ve siyasi bu yanlışlığa dikkat çeken Özdemir, dünya liderlerine barıştan, vicdandan ve adaletten yana tavır ortaya koymaları çağrısında bulundu.