Samsun Abd'nin Suriye'de İzlediği Politika

Abd'nin Suriye'de İzlediği Politika

18.01.2018 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Suriyede İzlediği Politika

SAMSUN (AA) - Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, ABD'nin kurduğu terör ordusunun amacının PYD'nin federalizmini tanımak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Kabadayı, yaptığı yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'nin Türkiye ve Irak sınırlarında güvenliği sağlama adı altında 30 bin kişilik terör ordusu kurmak istediğini hatırlattı.

Türkiye'nin sınırında bir terör devleti kurulmasını asla müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Kabadayı, şunları kaydetti:

"ABD'nin kurduğu terör ordusunun amacı PYD'nin federalizmini tanımaktır, alçaklıktır bu kabul edilemez.

Son sözü sayın cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan verecektir. Suriye'de kendi eliyle kurduğu DAEŞ ile mücadele iddiasında bulunan ancak DAEŞ'in Amerikan beslemesiyle bile bir güç olmadığı ve dağılmasına karşın bölgeyi terk etmeyen ABD, tam aksine Suriye'de askeri varlığını artırıyor ve 820 kilometre uzunluğundaki sınıra kontrol noktaları kuracağını açıklıyor.

Haberin Devamı

Bu cesareti kimden alıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri defans değil hücum yapmalıdır. PYD/YPG tarafından tek taraflı ilan edilen, ABD'nin federalizmini tanımak. Bu şu anlama geliyor. Suriye içerisinde federalizmin bir sınırı oluştu. Amerika da bu konuya ortaklık olarak bakıyor."

Yazarlar