Dünya ABD Senatosu: Cinayetin sorumlusu Prens Selman

ABD Senatosu: Cinayetin sorumlusu Prens Selman

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker tarafından sunulan ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı sorumlu tutan ortak karar tasarısı, ABD Senatosu’nda kabul edildi.

ABD Senatosu: Cinayetin sorumlusu Prens Selman

Tasarıda, Senato’nun Kaşıkçı cinayetinin Prens Selman tarafından emredildiğine inandığı belirtilirken, Riyad yönetimine de ‘Kaşıkçı cinayetine dahli bulunan herkesten hesap sorması’ çağrısında bulunuldu. Tasarıda Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan insan hakları savunucuları Rawaf ve Samar Bedevi’nin serbest bırakılması çağrısının da yer aldı.

Haberin Devamı

Bu tasarıyla ABD Senatosu, Muhammed bin Selman’ı Cemal Kaşıkçı cinayetinden resmi olarak sorumlu tutmuş oldu. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaş yetkilerini kısıtlayan ve ABD’nin Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verdiği desteğin durdurulmasını öngören yasa tasarısı da Genel Kurul’da oylandı. Her iki tasarının da ABD Başkanı Trump’ın önüne gitmeden önce Temsilciler Meclisinde de kabul edilmesi gerekiyor.