Dünya ABD ve Rusya devriyeyi artırdı

ABD ve Rusya devriyeyi artırdı

16.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin konuşlandığı Menbiç’te, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Rus askeri polis kuvveti, kent merkezi ve çevresinde alarma geçerken bölgede devriye sayısı artırıldı.

ABD ve Rusya devriyeyi artırdı

TSK ve ÖSO güçlerinin El Bab ve Cerablus bölgesinden kuşattığı Menbiç’te ABD destekli koalisyon güçleri ile kentin dışında bekleyişini sürdüren Rus güçlerinin, son günlerde devriyelerini artırması dikkati çekti. Terör örgütü DSG/YPG’nin çağrısı ile bölgeye giden Rus askeri polis güçlerinin konuşlandığı El Bab sınırındaki Arima bölgesindeki noktalar yeniden aktif hale getirildi. Suriye rejimi ise bölgeye asker takviye etmeye devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Menbiç kent merkezindeki devriye sayısında artış gözlendi. ABD ve Rus askerlerinin gözlem ve keşif devriyesine Menbiç’teki terör grupları da eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Koalisyon güçleri devriyeleri Menbiç’in kuzeyinde, Rus askerleri ise Erima’dan, El Bab’a açılan doğu bölgesinde gerçekleştiriyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Rus askeri polisinin zırhlı araçlarla yaptığı devriyeye terör örgütünün araçları da eşlik etti.

Trump tarafından gündeme getirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye tarafından oluşturulması halinde “olumlu bakıyorum” diye açıkladığı Suriye’nin kuzeyinde, “güvenli bölge” uygulaması, Kuzey Irak ve Suriye’de Kürtler arasında tartışma yarattı. PYD, güvenli bölgeye karşı olduğunu, Suriye rejimi ile de diyalogdan yana olduklarını duyurdu.

PYD/YPG’ye muhalif olan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ise güvenli bölgenin Türkiye’nin bölgeye yönelik müdahalesini ortadan kaldıracağını, bölgeye yönelik çözümün önünü açacağını savunuyor.