Siyaset Abdal Musa’yı ziyaret etti

Abdal Musa’yı ziyaret etti

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alevilerin inanç merkezi olan Antalya’nın Elmalı ilçesi Tekke Mahallesi’nde 13’üncü Uluslararası 34’üncü Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma etkinliğine katıldı.

Abdal Musa’yı ziyaret etti

Tekke’de Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, ardından etkinliğe katılan vatandaşlara seslendi. Sevgi gösterileri ve ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Abdalların birinci özelliği düşünür olmaları. İyiyi, kötüyü ayırt ederler ve toplumun aydınlanmasında büyük katkıda bulunurlar. Düşünür olmalarının gereği olarak da hayatı sorgularlar. Abdallar aynı zamanda birer ozandırlar. Halka düşüncelerini şiirleriyle, deyişleriyle anlatmışlardır. Abdallar Anadolu’nun Türkleşmesine, Müslümanlaşmasına büyük katkıda bulundu. Abdallar aynı zamanda sarayın dili ile halkın dili arasına önemli mesafeler olduğunu bütün topluma gösterdi. Bugün sarayın dili konuşulmaz ama halkın dili Abdallar aracılığıyla yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa bize gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı’nda partililer tarafından ‘Siyasetin CEO’su Kılıçdaroğlu’ pankartı ile karşılanan CHP lideri, 24 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti ve MHP’li grupla yaşanan gerginlikten sonra tutuklanan CHP Antalya Gençlik Kolları üyesi 5 genci cezaevinde ziyaret etti.