Gündem Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

20.04.2019 - 01:28 | Son Güncellenme:

Türkiye-Irak sınırında devam eden terör operasyonunda 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Hakkari'de törenin ardından şehit sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır'a, Murat Şahin Giresun'a, Şevket Çetin Kırıkkale'ye, Yener Kırıkçı ise Ankara'ya uğurlandı.

Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, 19 Nisan 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralanan iki kahraman silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada toplam 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Teröristler hava harekatı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Haberin Devamı

BAKAN AKAR'DAN ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Bakan Akar'ın başsağlığı mesajını yayımladı. Şehit olan 4 askerin fotoğraflarının yer aldığı mesajda Bakan Akar, şu ifadelere yer verdi:

"Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihlerinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

ŞEHİTLER YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin için, yarın Kırıkkale'de tören düzenlenecek. Nur Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Şehit Çetin'in, Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinin de yarın toprağa verileceği öğrenildi. Valilik yetkilileri, Çubuk Yeni camiinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından şehit Kırıkçı'nın ilçede toprağa verileceğini açıkladı.

Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPARKEN, ŞEHADET HABERİ GELDİ

Giresun'un Espiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin görev yaptığı Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kavuşak Seriberi Üst Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 3 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu.

Haberin Devamı

Şehit ateşinin düştüğü Şehit Piyade Er Murat Şahin’in Espiye’nin Yeniköy köyündeki baba ocağındaki evi ise Türk bayraklarıyla donatıldı. Piyade Er Murat Şahin, memleketi Giresun'un Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii'nde yarın öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in nişanlı olduğu Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

DAYISI DA 1993 YILINDA ŞEHİT OLMUŞ

Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın şehadet haberinin, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki baba ocağına ulaşmasının ardından şehidin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Yener Kırıkçı'nın dayısı Yüksel Tuzcu'nun da 1993 yılında Hakkari'nın Çukurca ilçesi Üzümlü Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olduğu öğrenildi.

ACI HABER IĞDIR’A ULAŞTI

Şehit düşen sözleşmeli er Erhan Çiyapul'un Iğdır'daki ailesine acı haber verildi. Iğdır'daki askeri yetkililer, beraberlerindeki sağlık görevlileri eşliğinde, Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Çiyapul'un (26) ailesine acı haberi vermek için Aralık ilçesine geldi.

Haberin Devamı

Askeri yetkililerin şehadet haberini verdiği şehit Çiyapul'un ailesi, şehidin babaevini Türk bayraklarıyla donattı.

Bekar olan Çiyapul'un naaşının Hakkari'deki Dağ Komando Tugay Komutanlığındaki tören sonrası Aralık ilçesine götürülerek burada defnedileceği belirtildi.

Irak sınırından acı haber... Şehitlerimiz var

ŞEHİT ASKERLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende, şehit piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. Okunan özgeçmişlerde şu ifadelere yer verildi:

"Sözde Zap terörist kampına sıfır noktasında bulunan Irak sınırındaki Seriberi Üs Bölgesi'nde çıkan çatışmada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bulunan unsurlarımız tarafından çatışmanın başladığı andan itibaren sabahın erken saatlerine kadar kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır."

Haberin Devamı

Duanın ardından şehitlerin naaşları, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak ambulanslara konuldu. Şehit Çiyapul'un cenazesi memleketi Iğdır'a, şehit Şahin'in cenazesi Giresun'a, şehit Çetin'in cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Kırıkcı'nın cenazesi ise Ankara'ya uğurlanmak üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na götürüldü. Törene Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Mine Çağlı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğu, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.