Cadde Açılış davetine yoğun ilgi

Açılış davetine yoğun ilgi

14.12.2017 - 09:49 | Son Güncellenme:

14 Aralık’ta UNIQ Müze’de kapılarını açacak olan dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’nın açılış davetine çok sayıda isim katıldı.

Açılış davetine yoğun ilgi

Leonardo Da Vinci'ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan uluslararası sergi, prömiyerini yaptığı Brugge’ün ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul’da başlıyor

Haberin Devamı

Kapılarını UNIQ İstanbul’daki UNIQ Müze’de özel bir davetle açan sergiye; iş dünyası, basın ve ünlü isimler katılım gösterdi. Azra Kohen, Sadettin Saran, Nilay Dorsa, Tuba & Azra Çetin, Sedef Çalarken, Gül Gölge Saygı davete katılan isimler arasındaydı.

Sergide, Madame Tussauds İstanbul’un meşhur Leonardo Da Vinci balmumu figürüyle karşılanan davetliler, Rönesans döneminin en büyük dahisini keşfetti. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; el yazması, tablo ve çizimlerin de replikalarının dahil olduğu 200’e yakın eseri inceleyen konuklar 3 boyutlu sanal gerçeklik gözlükleriyle Flying Machine’i de deneyimlediler. Gözlüklerle Haliç Köprüsü’nden uçarak 15 yy. İstanbul’unun üzerinden geçen konuklar benzersiz bir deneyim yaşadılar. Davette, en dikkat çekici ayrıntı ise 5 metrelik boyu ile Da Vinci’nin Sultan II. Beyazıt döneminde inşa etmek istediği Haliç Köprüsü’nün replikası oldu.

Haberin Devamı

7’den 77’ye herkese hitap eden ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisi 7 Nisan 2018’e kadar haftanın her günü (10:00-22:00) ziyarete açık olacak.

Açılış davetine yoğun ilgi