Siyaset ‘Ada’da beklentimiz müşterek bir çözüm’

‘Ada’da beklentimiz müşterek bir çözüm’

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nde konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, ‘Beklentimiz, Güney ve Kuzey Kıbrıs arasında müşterek çözüm bulunmasıdır’ dedi.

‘Ada’da beklentimiz müşterek bir çözüm’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 35 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) o günden bugüne kadar adada halkının refahı ve mutluluğu için büyük bir mücadele verdiğini belirtti. Yıldırım, “Bizim amacımız ve beklentimiz BM kararları doğrultusunda Güney ve Kuzey Kıbrıs arasında müşterek bir çözümün bulunmasıdır” dedi.

Haberin Devamı

TBMM tarafından İzmir’de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nin (TÜRKPA) 8. Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Yıldırım, TÜRKPA’nın 10. yılının kutladığına işaret ederek şunları söyledi:

‘Olumlu katkı sürecektir’

“Bir zamanlar hayal bile edemediğimiz birliklerin kuruluş yıldönümünü kutlamak tarifi imkansız duyguları da beraberinde getiriyor. Türk dili konuşan ülkelerin hükümetleri arasında ilişkiler yıldan yıla gelişiyor. Buna paralel olarak meclislerin de parlamenter diplomasiyi etkin kullanması, ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması için TÜRKPA gibi kuruluşlara ihtiyacı var” dedi. TÜRKPA’nın 10. yılına KKTC Meclis Başkanı’nın da katıldığını dile getiren Yıldırım, Kıbrıs sorununda müşterek çözümün altını çizerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kıbrıs Adası’nda 35 yıl önce bağımsızlığını ilan eden KKTC o günden bugüne kadar adada halkının refahı ve mutluluğu için büyük bir mücadele içerisinde. Her türlü kısıtlamalara ve haksızlıklara rağmen var olma mücadelesini sürdürüyor. Bizim amacımız ve beklentimiz BM kararları doğrultusunda adanın adil bir yönetim şekliyle Güney ve Kuzey Kıbrıs arasında müşterek bir çözümün bulunmasıdır. Bu konuda başından beri Türkiye gerek BM, gerek Avrupa Birliği’nin çabalarına yönelik olumlu katkısını sürdürecektir.” - İZMİR AA