Adana Adana'daki Fetö/Pdy Davası

Adana'daki Fetö/Pdy Davası

20.06.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan eski vergi müfettişi 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Adanadaki Fetö/Pdy Davası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski vergi müfettişi 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Adem Tahta, tutuksuz sanıklar A.G.D ve F.G. ile avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan sanık Tahta, ByLock programını yüklemediğini ve kullanmadığını ifade ederek, yurt dışı gezilerinin turistik amaçlı olduğunu söyledi.

Örgüte ait termal otellerde konaklamadığını savunan sanık Tahta, "FETÖ/PDY terör örgütüyle bir alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanık Tahta'nın mevcut halinin devamına, tutuksuz sanık A.G.D'nin ise kuvvetli suç şüphesi nazara alınarak tutuklanmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Tahta'nın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.