Gündem Adana yarışmasında 15 film

Adana yarışmasında 15 film

14.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Adana yarışmasında 15 film

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 25’inci kez düzenlenecek Adana Film Festivali’nin programı açıklandı. 22-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ulusal yarışmasında bu yıl 15 film yarışacak. Filmlerden üçü ilk kez Adana’da izleyiciyle buluşacak. Bu üç film, Ali Kemal Çınar’ın yönettiği ‘Arada’, Özkan Çelik’in imzasını taşıyan ‘Babamın Kemikleri’ ve ‘Gitmek’le tanınan yönetmen Hüseyin Karabey’in yeni filmi ‘İçeridekiler’ olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta sonlanan Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünden Jüri Özel Ödülü’yle dönen, Mahmut Fazıl Coşkun’un ‘Yozgat Blues’dan sonraki yeni filmi ‘Anons’ ise Türkiye izleyicisiyle Adana’da buluşacak. Venedik’ten Adana yarışmasına gelen diğer bir film ise Emre Yeksan’ın imzasını taşıyan ‘Yuva’. Bir adamın ormandaki yaşamının bozulmasını işleyen ‘Yuva’, bu yılki Venedik’in Biennale College bölümünde izleyiciyle buluşmuştu.

Adana yarışmasında 15 film


‘Sibel’ de Adana’da

Locarno Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönettiği ‘Sibel’ de Türkiye’deki ilk gösterimini Adana’da yapacak. Uluslararası bir festivalin ardından Adana’ya gelen diğer bir film, Karlovy Vary’de yarışan, Ömür Atay imzalı ‘Kardeşler’. Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen Osman Nail Doğan’ın yönettiği ‘Güvercin Hırsızları’ da Adana’da yarışacak.

Haberin Devamı

Adana’da jürinin karşısına çıkacak diğer filmler Abdurrahman Öner’in yönettiği ‘Aydede’, Mehmet Güreli imzalı ‘Dört Köşeli Üçgen’, Banu Sıvacı’nın yönettiği ‘Güvercin’, Murat Düzgünoğlu’nun filmi ‘Halef’, Tolga Karaçelik’in imzasını taşıyan ‘Kelebekler’ ve Burak Çevik’in yönettiği ‘Tuzdan Kaide’ olarak sıralanıyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ana jürisi ise Tomris Giritlioğlu başkanlığında, Ahmet Mümtaz Taylan, Cihan Ünal, Mehmet Açar, Mustafa Presheva, Nebil Özgentürk ve Tuba Büyüküstün’den oluşuyor.

Öte yandan 25. Uluslararası

Adana Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve Onur Ödülü alacak isimler belirlendi. Buna göre Yaşam Boyu Başarı Ödülü yönetmen Şerif Gören’e, Onur Ödülleri ise Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan’a verilecek.