Siyaset Aday adayları için son tarih 19 Ekim

Aday adayları için son tarih 19 Ekim

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran CHP’de il ve ilçe başkanlarından 12 Ekim’e kadar istifa etmeleri istenecek. Aday adaylığı başvuruları ise 1-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Aday adayları için son tarih 19 Ekim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısında, partinin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasına ilişkin takvim belirlendi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre yaklaşık 6 saat süren toplantıda; yerel seçim hazırlıkları ve ekonomik gelişmeler ile MHP’nin af teklifi değerlendirildi.

Bir dizi kriter

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe başkalarına bir genelge gönderilecek, 1-12 Ekim tarihleri arasında istifa etmeleri istenecek. Yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları ise 1-19 Ekim tarihleri arasında alınacak. Kılıçdaroğlu’nun 13 Ekim’de Ankara’da Yerel Seçim Strateji Belgesi’ni açıklayarak yerel seçim startını vermesi planlanıyor. Parti yönetiminin aday adaylığı başvurularını alırken bir dizi kriteri göz önünde bulunduracağı, bu kriterlere uymayan isimlerin başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Belediye başkan adaylarını ekim sonundan itibaren kademeli olarak açıklamayı planlayan CHP’nin, bunu sağlamak için “hızlandırılmış” bir takvim uygulama kararı aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ekonomik gelişmeler konusunda, “Ekonomiyle ilgili gerçekleri ortaya koyacak çarpıcı çalışmalar yapmalıyız. Sarayın ve halkın ekonomisi arasındaki farkı halka anlatmalıyız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Af için önce inceleme

Toplantıda, MHP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu af teklifine karşı nasıl tutum sergileneceği konusu da ele alındı. Bu çerçevede, öncelikle Ak Parti’nin tutumunun beklenmesi görüşü benimsendi. CHP’nin net tavrının ise teklif üzerinde detaylı inceleme yapıldıktan sonra açıklanmasının uygun olacağı kararlaştırıldı. Bu çerçevede, teklifin tüm boyutlarıyla incelenmesi için milletvekillerinin yer alacağı bir komisyon kurulması benimsendi. Kılıçdaroğlu’nun ise bu konuda, “Bakalım ittifakın diğer ortağı ne diyecek? Onu bir görmemiz lazım” dediği belirtildi. CHP’nin af konusuna kategorik olarak karşı olmadığı, ancak MHP’nin mevcut teklifine ise kabul edilemez bulduğu öğrenildi.