Dünya Aday olamadı Erivan’ı kilitledi

Aday olamadı Erivan’ı kilitledi

03.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ermenistan’da muhalif lider Nikol Paşinyan’ın, başbakan seçilememesi üzerine, taraftarlarına yaptığı çağrıyla yeniden başlayan protesto gösterileri ve grevler devam ediyor.

Aday olamadı Erivan’ı kilitledi

Paşinyan’ın, salı akşamı Ermenistan Parlamentosu’nda yapılan yeni oylamada iktidardaki Cumhuriyetçi Parti’nin desteğini alamamasının ardından, ülkede yaklaşık iki haftadır süren siyasi gerginlik tekrar sokaklara yansıdı. Paşinyan’ın çağrısı üzerine başlayan protesto ve grevler nedeniyle göstericiler, başkent Erivan’da yolları trafiğe kapattı, havaalanına ulaşım da sağlanamadı. Erivan’da dükkanların da büyük oranda kapalı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Desteğini alamadığı iktidar partisini, Ermeni halkına savaş açmakla suçlayan Paşinyan, “Ben gücümü sadece halktan alıyorum. Pes etmeyeceğiz. Grevimizi de direnişimizi de sürdüreceğiz” dedi. Sokaklardaki gerilimi azaltmak için Serj Sarkisyan’ı başbakanlığa tekrar aday göstermeyen Cumhuriyetçi Parti, salı akşamı tek başına aday olan Paşinyan’a da destek vermemişti. 105 üyeli parlamentoda yapılan oylamada, Paşinyan’a sadece 45 oy çıkmıştı. Parlamentodan yapılan açıklamada, başbakanın belirlenmesi için milletvekillerinin oy kullanacağı ikinci seçim 8 Mayıs’ta yapılacak. Eğer bu seçimden de sonuç çıkmazsa, yeniden genel seçimlerin düzenlenmesi gerekiyor.