Siyaset Adalet Bakanı'ndan flaş FETÖ açıklaması: 7 kez talep ettik, 1 kez de...

Adalet Bakanı'ndan flaş FETÖ açıklaması: 7 kez talep ettik, 1 kez de...

23.11.2017 - 12:04 | Son Güncellenme:

Adelet Bakanı Abdülhamit Gül, "Terör örgütü elebaşı Gülen için ABD'den 7 kez iade talebinde bulunuldu. Bir kez de geçici tutuklama talep edildi. Gerekli adımın atılmaması suçlunun korunduğu anlamına gelir." dedi.

Adalet Bakanından flaş FETÖ açıklaması: 7 kez talep ettik, 1 kez de...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, süreç içerisinde terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye 7 iade talepnamesi gönderildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gül, " Süreç içerisinde terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen hakkında ülkemizde yargılanmakta olduğu dosyalardaki deliller ve yakalama kararlarına istinaden, sonuncusu 3 Kasım 2017'de olmak üzere ABD'ye 7 adet iade talepnamesi ve 1 adet geçici tutuklama talebi gönderilmiştir. Örgüt elebaşının kendi ülkelerinde korunmaksızın bağımsız ve tarafsız yargıya teslim edilmesi konusundaki talebimiz, beklentimiz ve ısrarımız devam etmektedir. Bunu hem uluslararası sözleşmeler kapsamında hem de ikili anlaşmalar çerçevesinde beklemek Türk halkının hakkıdır. Bu hususta gerekli adımların atılmaması bir suçlunun korunması anlamına gelmektedir." dedi.