Gündem Adem Kılıççı kimdir?

Adem Kılıççı kimdir?

25.04.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

Adem Kılıççı isimli Survivor yarışmacısı ünlüler takımında yer alarak bulunduğu takıma katkıda bulunup yarışmayı birinci tamamlama hedeflemektedir. Yarışmalarda göstermiş olduğu performans neticesinde dikkat çeken Adem Kılıççı ada hayatındaki yaşamı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Adem Kılıççı kimdir?

Adem Kılıççı kimdir

Adem Kılıççı, Survivor'daki tavırları ile kısa zamanda tüm izleyici kitlelerinin sevgisini kazanmayı başardı. Survivor'ın sevilen yarışmacısı Adem Kılıççı katılım gösterdiği 207 oyundan sadece 111 galibiyeti var. Oyunlardaki başarılı performanslarıyle dikkat çeken Adem Kılıççı hakkında merak edilenleri bu haberimizde sizler için derledik.

ADEM KILIÇÇI KİMDİR?

Haberin Devamı

5 Mart 1986 Ağrı doğumlu Türk boksör Adem Kılıçcı İstanbul'daki Fenerbahçe Boks Şubesi'nde boks kariyerini sürdürmektedir. Sporcusu olduğu Fenerbahçe'nin televizyon kanalı olan Fenerbahçe TV'ye verdiği bir röportajda Kafkasya'dan gelen bir Türk ailesinin çocuğu olduğunu belirten Adem Kılıçcı annesinin Erzurumlu olduğunu da aynı röportajda dile getirmiştir.

Fenerbahçe TV'ye vermiş olduğu bu röportaj sonucunda Adem Kılıçcı'nın Karapapak Türkleri'nden olduğu iddia edilmektedir. 1.89 m boyunda olan Türk boksör kariyerine bir çok madalya eklemiş. 2004 Dünya Boks Şampiyonası'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Türk boksör 2007 yılında Dünya amatör Boks Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi olarak Chicago'dan madalya ile evine dönmüştür. 2008 Yaz Olimpiyatlarında 69 kiloda mücadele ettiği İngiliz boksör Billy Joe Saunders'a 14-3'lük bir skor ile yenilen Türk boksör 2008 Yaz Olimpiyatlarına veda etti.

Haberin Devamı

İtalya'nın Pascara kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunlarında göstermiş olduğu performans neticesinde 2009 yılında bu yarışmalardan gümüş madalya ile ayrılmayı başarmıştır. 2011 yılında Ankara düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda katılmış olduğu müsabakalar sonucunda gümüş madalya almayı kazanan Türk boksör Adem Kılıçcı başarılarına 2012 yılında devam etmiştir. 2012 yılında düzenlenen Londra Olimpiyatları'nda yapılan testler sonucu kanında yasaklı madde olan testosterone'a rastlanan Adem Kılıçcı Londra Olimpiyatları'ndan diskalifiye olmuş ve almış bu olimpiyatlarda almış olduğu derece iptal edilmiştir. 2012 yılının ardından 2013 yılında Akdeniz Oyunlarında altın madalya almaya hak kazanan Türk boksör 2014-2015 Dünya Boks Federasyonunun düzenlemiş olduğu APB Profesyonel Boks Liginde dünya Şampiyonu olarak Rio'da düzenlecenek olan Olimpiyatlara katılma hakkı kazanmıştır. Fakat kanında yasaklı maddeye rastlanması nedeniyle Türk boksör Adem Kılıçcı Rio'ya gidememiştir.