Kadın Sağlığı Adet döneminizi rahat bir şekilde geçirmeniz için doğal yöntemler

Adet döneminizi rahat bir şekilde geçirmeniz için doğal yöntemler

19.01.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Kadınların adet dönemlerinde, vücutlarındaki hormonal denge bozulur. Bu durum, kadınlarda değişken ruh hallerine sebep olabilir. Tüm bu sorunların önüne geçmek isterken hemen ilaçlara sarılmamalısınız, tüketeceğiniz birkaç besinle adet dönemi sendromunun önüne geçebilirsiniz.

Adet döneminizi rahat bir şekilde geçirmeniz için doğal yöntemler

Adet döneminizde yaşadığınız stres, şişkinlik, ağrı ve sürekli tatlı yeme isteğinizin önüne geçebilecek doğal besinler mevcuttur. Sürekli ilaç tüketmektense doğal besin tüketimini tercih etmek daha yararlı olacaktır. Bu besinleri tüketme zamanınız ise hem adet döneminden önce hem de adet dönemi içerisindeyken olmalıdır.

Haberin Devamı

Kiraz

Adet döneminden 10 gün önce yemeniz gereken en önemli meyve kirazdır. Adet dönemine kadar her gün 15 adet kiraz yemek, göbek ve göğüs şişkinliğini azaltır ve ruh hali değişikliklerinin de önüne geçmiş olur.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesinin en önemli faydası, adet dönemindeki tatlı isteğini kesmektir. Yulaf ezmesi, özellikle şekerin kana karışmasını daha uzun süreye yaydığı için tatlı yeme isteğini kesen bir besindir. Yulaf ezmesine alternatif olarak çavdar ekmeği, meyveler ve makarna da tatlı isteğinizi bastırabilir.

Muz

Adet dönemindeki şişliği azaltmak için muz tüketmek oldukça yararlı olacaktır. Muzun yanı sıra şişliğin önüne geçmek için tüketilebilecek diğer besinler patates, brokoli, soğan ve domatestir. Kadınlar genellikle adet dönemlerinde öncelikle ağrılardan, hemen sonrasında ise şişliklerden şikayetçi olmaktadır. Bu sebeple şişkinlik gibi önemli bir sorunu bu besinlerle ortadan kaldırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tarçın

Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği nedeniyle adet döneminde yatmadan önce tarçın çayı tüketebilirsiniz. Tarçın, bal ve sıcak su ile hazırlayabileceğiniz bu karışım sayesindeadet dönemindeki stresle başa çıkabilirsiniz.

Avokado

Ani değişen ruh hallerinin dengelenmesi için avokadotüketebilirsiniz. Avokado, serotonin içerdiğinden dolayı ruh halinizi dengeleyecek ve motivasyonunuzu arttıracaktır.

Diğer tavsiyeler

Adet döneminde sizi daha iyi hissettirecek çözümlerden biri de bitki çayı tüketmektir. Özellikle bu çayların sıcak tüketilmesi önerilmektedir. Sıcak su torbasını karın bölgenize tutarak, o bölgenin sıcak kalmasını sağlayabilir ve böylece rahatlayabilirsiniz. Buna ek olarak karnınıza dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Adet dönemi sırasında vücudunuzu fazla yormamak ve vakit buldukça dinlenmek de bu dönemi kolay atlatmanızı sağlayacaktır.

Yazarlar