Kadın Sağlığı Adet kanında pıhtı neden olur?

Adet kanında pıhtı neden olur?

03.07.2017 - 15:27 | Son Güncellenme:

Adet kanaması miktarında değişiklikler görülmesi genellikle normal karşılanır. Ancak adet kanında sürekli ve az da olsa ara ara meydana gelen adet kanı pıhtılaşması normal olarak karşılanmamalıdır. Adet kanında pıhtı neden olur, sorusunun cevabı tıbbi bir destekle muhakkak araştırılmalıdır. Adet döneminde pıhtı neden olur diye merak etmeye başladıysanız vermiş olduğumuz ihtimallere göz atabilirsiniz.

Adet kanında pıhtı neden olur

Adet döneminde kanda pıhtılaşma görülmesi genellikle kadınlar tarafından normal karşılanan bir durumdur. Kanda meydana gelen pıhtının rengi kahverengi veya açık kırmızı şeklindedir. Adet kanamasında meydana gelen bu oluşumun belirli nedenleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

İşte adet döneminde pıhtı neden olur, sorusunun cevabı…

Kansızlık ve demir eksikliği
Demir eksikliği ve kansızlık bu dönemlerin oldukça sorunlu geçmesine neden olur. adet döneminde baş ağrısı, adet kanında meydana gelen kan pıhtılaşması demir eksikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Dolayısıyla adet döneminde kanda pıhtılaşma aynı zamanda da baş ağrısı sorunu yaşıyorsanız tıbbi bir yardım alarak demir eksikliğinizi ölçtürmenizi tavsiye ediyoruz.

Gebelik sonucunda genişleyen rahim
Gebelik döneminde aşırı genişleyen rahim daha sonra eski haline dönemez. bu durumun sonucunda gebelik sonrasında meydana gelen adet kanamalarında pıhtı görülmesi oldukça normal bir durum olarak karşılanır. Ancak pıhtılaşma çok fazla oluyorsa doktor ilaç kullanımını tavsiye edebilir.

Haberin Devamı

Menopoz
Kadınlarda menopoz döneminin meydana gelmesi kadınlık hormonlarının değişmesi sonucunda oluşmaktadır. Bir kadının bütün üreme yıllarında östrojen ve progesteron arasındaki hassas bir denge korunur. Bu denge, menopoz sırasında sağlanamaz ve uterus duvarında kalınlaşmasına yol açar. Bu kalınlaşma kadınların kan pıhtılaşması gelişimine katkı sağlar.

Kullanılan ilaçlar ve yan etkileri
Herhangi bir hastalık için kullanılan bazı ilaçlar hormonal değişikliklere ve dengesizliklere sebebiyet verebilir. Aynı zamanda kadınların hormonla alakalı kullanması gerektiği ilaçlar rahim duvarının kalınlaşmasına sebebiyet verebilir. bu durumun sonucunda adet kanında pıhtılaşma görülebilir.

Miyomlar nedeniyle meydana gelen pıhtılaşma
Adet kanmasındaki yoğunluk, adet kanında meydana gelen kan pıhtısı rahimde ve yumurtalıklarda oluşmuş olan miyomlar nedeniyle meydana gelebilir. Ayrıca
adet döneminiz ağır ve yoğun geçiyorsa, bu durum yine miyomdan kaynaklanıyor olabilir. Muhakkak uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir.

Rahimde meydana gelen polipler
Rahimde meydana gelen polip oluşumlar cinsel ilişkinin ağrılı geçmesine, adet kanında pıhtı oluşmasına neden olan en önemli etkenlerdendir. Verdiğimiz şikâyetlerden en az birine sahipseniz, bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ederiz. Ancak uzman doktorla görüşürken rahim ultrasonu haricinde, rahim filmi çektirmeniz gerebilir. Aksi takdirde polip oluşumunu anlamanız biraz zaman alacaktır.

Haberin Devamı

Adenomyozis veya Endometriozis
Bu iki durum, rahim astarından başka bir yerde uterus dokusunun büyümesi anlamına gelmektedir. Endometrioziste uterus dokusu, uterusun dışında, oysa ki adenomiyoziste ise doku rahim kasının içinde gelişir. Anormal kanama ve kan pıhtısının görüldüğü anormallikler bu iki koşuldan dolayı ortaya çıkabilir.


Adet döneminde gecikme
Adet döneminde gecikme yaşanması pıhtı sorunun diğer nedenleri arasında yer almaktadır. Adet döneminiz bir süre geciktiyse daha sonrasında oluşan kanamalarda pıhtı atması gayet sık karşılaşılan bir durumdur.

Kilo alıp verme
Yaşadığınız ani kilo değişimleri varsa bu durumda da adet kanınızda pıhtı meydana gelebilir. şunu da muhakkak unutmamak gerekir; kilonuzda meydana gelen değişiklikler hormonal nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

Adet dönemini sancılı ve sıkıntılı bir şekilde geçiriyorsanız doktor kontrolünde bitkisel tedavi yöntemleri de deneyebilirsiniz. işte adet döneminizde meydana gelen sıkıntılarınıza alternatif tedavi yöntemleri…




Bel Ağrısına İyi Gelen Doğal Çözümler



Yazarlar