Dünya ‘Adını ağzıma bile almam’

‘Adını ağzıma bile almam’

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda’da 50 kişinin hayatını kaybettiği ve iki camiye yönelik terör saldırılarının yarattığı şok devam ederken, Başbakanı Jacinda Ardern, Chirstchurch saldırıyı düzenleyen kişinin adını asla anmayacağını belirtti.

‘Adını ağzıma bile almam’

BBC’nin haberine göre, Ardern, parlamentoda yaptığı konuşmada, “Bu terör eylemiyle birçok şeyin peşindeydi, bir tanesi de kötü şöhretti. Bu yüzden onun adını zikrettiğimi asla duymayacaksınız” ifadesini kullandı. Milletvekillerinden de teröristten ziyade terör saldırısında hayatını kaybeden kişilerin isimlerini söylemelerini isteyen Ardern, “O bir terörist. Bir suçlu. Aşırılıkçı. Hakkında konuştuğumda isimsiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ardern ayrıca Yeni Zelanda’da silah yasası reformlarının 10 gün içinde açıklanacağını da tekrarladı.

Saldırıyı öven kişi tutuklandı

Yeni Zelanda’da 50 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı terör saldırısını öven, İslam dinine ve Müslümanlara hakaret içeren yazıların, sosyal medyada paylaşıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, bir web sitesinde “no ceiling” kullanıcı adıyla söz konusu yazıları yazan kişinin Denizli’de yaşayan Eren A. (24) olduğu tespit edildi. Zanlı, ikametine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Eren A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.