Advertorial 5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın!
Sponsorlu

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın!

04.08.2023 - 15:15 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim dönemi ufukta gözüktü ve çocukları hem fiziksel hem de zihinsel anlamda okula hazırlamak için harekete geçmenin tam zamanıdır! İşte işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler…

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın

Okul alışverişini son güne bırakmayın
Öyle veya böyle çocuğunuz tatilini yapacak ve belirlenen günde okulun kapısında olacak. Daha önceden bildiğiniz bu programda kolayca halledeceğiniz ilk iş, okulda kullanılacak sarf malzemelerini ve isteğe bağlı diğer ihtiyaçları önceden satın almaktır. Üniforma veya ek kaynaklar ile ilgili net bilgi bazen okulun açılacağı tarihe yakın belirlenebilir fakat okul yönetimi ile yakın ilişkide olarak bu bilgileri de ilk öğrenen olabilirsiniz. Erken alışveriş ile hem bütçenizi rahatlatabilir hem de önemli bir hazırlık kalemini aklınızdan silebilirsiniz.

Haberin Devamı

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın

Uyku düzeni ve zaman planlaması önemli
Tatil boyunca çocukların uyku saatlerinin değişmesi ve geç saatlere kadar oturulan yaz akşamları normal olarak biyolojik saatin de değişmesine yol açar. Okul zamanı erken yatıp, sabah dinlenmiş olarak erken saatte kalkması gereken çocukları, yeniden bu düzene alıştırmak, onların okul performansını artırmak için gereklidir. Bu düzenlemeyi okulun açılmasına birkaç gün kalaya bırakmak asla yeterli olmayacaktır ve kimi uzmanlara göre bir hafta, kimi uzmanlara göre ise iki hafta önce çocuklar okul düzeninde uyumaya başlamalıdır.

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın

Ulaşım planı yapın
Çocuğunuzun okul zamanı yaşayacağı bir günü planlarken, sadece okul içinde geçireceği saatleri hesaba katmamalı, onun yolda geçireceği zaman aralığını da göz önünde bulundurmalısınız. Okula nasıl ulaşıldığı, toplu taşıma mı yoksa servis mi kullanılacağı, ya da hangi güzergahlardan yürüneceği de rahat bir okul dönemi için mutlaka önceden planlanmalıdır. Özellikle bu yıl yeni bir okula gidecek çocuklar için bir ulaşım simülasyonu hazırlamak, hatta bunu birkaç defa test etmek daha yararlı olabilir.

Haberin Devamı

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın

Sağlık kontrollerini ihmal etmeyin
Yeni eğitim döneminde başarı, çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel olarak en üst seviyede hazır olmasıyla mümkündür. Bu nedenle yeniden arkadaşlarının arasına karışmadan ve gelecek Haziran ayına kadar başlayacak bu maratona başlamadan onun genel sağlık kontrollerini uzman hekim kontrolünde yaptırmak, gerekirse takviyeler ile güçlendirmek listenizin en önemli maddelerinden biri olmalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların belli aralıklarla sağlık kontrollerinin yapılması, onun hem okul hayatını hem de gelecekteki yaşantısını çok daha rahat geçirmesine yardımcı olacaktır.

5 adımda okula dönüş hazırlıklarını tamamlayın

İşte çocuğunuz artık ana hatlarıyla yeni eğitim dönemine hazır! Listenizi kendi özel şartlarınıza veya okulun taleplerine göre revize edebilir ve hazırlıklarınızı daha mükemmel hale getirebilirsiniz. Unutmayın; her şey çocuklarımızın mutluluğu için…

Yazarlar