Advertorial “En çok tercih edilen yetişkin bezi Canped”
Sponsorlu

“En çok tercih edilen yetişkin bezi Canped”

20.03.2024 - 11:12 | Son Güncellenme:

 

“En çok tercih edilen yetişkin bezi Canped”

1. İdrar kaçırma problemi ileri yaşlarda kişiyi psikolojik ve sağlık alanında nasıl etkiliyor?

İdrar kaçırma yaşlıları sosyal, psikolojik ve sağlık açısından etkileyen önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Sosyal olarak bireyler bu durum nedeniyle damgalanma ve izolasyonla karşı karşıya kalabilir. Psikolojik olarak, bedensel işlevler üzerindeki kontrol kaybı, anksiyete ve depresyona yol açabilir. Sağlık açısından bakıldığında ise tedavi edilmeyen inkontinansın enfeksiyonlara ve genel sağlık durumunun kötüleşmesine sebep olabildiği görülüyor.

2. Sizce inkontinans sorunu yaşayanlara yönelik ideal üründe olması gereken özellikler nedir?

Bu sorunu yaşayanların öncelikleri; güvenlik, kullanılan ürünün dışarıdan fark edilmemesi, sızıntı yapmaması, kokuya yol açmamasıdır. Ürün gamımızda, ürünün sunduğu rahatlık ve güvenlik çok önemlidir. Çevre dostu ve teknolojik olarak gelişmiş ürünler giderek daha çok tercih edilmektedir. İnkontinans ürünleri konfor, rahatlık ve saygınlığı vurgulamalıdır. Buna bağlı olarak marka “özgürlük” vaadinde bulunur. Hareket özgürlüğü, mobilite ileri yaş için çok kıymetlidir. Böylece kişi hayat tarzını değiştirmeden, kendini kısıtlamadan sosyalleşmeye devam edebilir. Sağlığı müsaade ettiği ölçüde seyahat edebilir, toplumsal hayatta aktif rol almaya devam edebilir.

3. Ürün portföyü nasıl özelleştirilip çeşitlendiriliyor ve nasıl geliştiriliyor?

Şirketler, yaşlanan nüfusun benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için ürün portföylerini uyarlıyor ve genişletiyor. Yenilikler, inkontinans sorunlarıyla uğraşanların yaşam kalitesini artırmak için konfor, gizlilik ve etkinliğe odaklanır. Ülkemizde inkontinans yaşlı nüfus arasında yaygın bir sorun. Türkiye'de 65 yaş ve üzeri kişilerin yaklaşık %20-25'inin bir tür inkontinans yaşadığı tahmin ediliyor. Cinsiyet dağılımı açısından da kadınlar inkontinanstan erkeklere göre daha fazla etkileniyor. Yaşlı nüfusun yaşam kalitesini artırmak için özel ürünlerin geliştirilmesini de içeren bütünsel bir yaklaşım gerekir. Bu yaklaşımla hasta bezine ihtiyaç duyan yetişkinin cinsiyeti, kilosu, inkontinans durumunun boyutu, cilt hassasiyeti gibi durumlara göre ürünler çeşitlendirilir.

“En çok tercih edilen yetişkin bezi Canped”

4. Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için neler yapıyorsunuz?

Ontex olarak 17 fabrikamız, 3 kıtada 7 Ar-Ge merkezimiz,20 milyon Euro Ar-Ge yatırımımız var. Ürünlerimizin %49’u ekolojik etikete sahip. Tüketicilerin kullanımına sunacağımız her bir ürünümüzü ekoloji, sağlık ve güvenlik açısından üstün özelliklerle donatıyoruz. Yaygın inkontinans sorununa ve yetişkin bakımına, hasta konforuna odaklanıyoruz. Tüketicilerin sadece fizyolojik problemlerine bir çözüm bulmak için değil aynı zamanda psikolojik ihtiyaçlarını göz önüne alarak ürün geliştirme çalışmaları yürütüyoruz.

5. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte pazar paylarında nasıl gelişmeler oluyor?

Yetişkin bezi pazarı, artan yaşlanan nüfusu ve inkontinansla ilgili zorlukların farkındalığını yansıtarak küresel olarak önemli bir büyüme kaydetti. 2023 Nielsen Perakende Pazar Raporu rakamlarına göre, Canped markamızla yetişkin bezi pazarı ciro payı verilerinde perakendede pazar lideriyiz ve bunun gururunu yaşıyoruz. Pazardaki herkesin üstüne düşen görev; yenilikçiliği ve farkındalığı teşvik ederek yaşlanmanın karmaşıklığıyla daha iyi başa çıkabilmek ve yaşlı vatandaşlarımız için onurlu ve tatmin edici bir yaşam sağlamaktır.

6. Ürün portföyünüze yakın zamanda neler eklediniz?

Son dönemde lanse ettiğimiz ince emici külot ürünümüz çok yüksek bir performans sunarken iç çamaşırı olarak da giyilebilecek, dışardan görüntüsüyle tüketiciyi rahatsız etmeyecek şekilde ince ve fit bir yapıda tasarlandı. Bu da tüketici deneyimini incelediğimizde konforlu bir gün geçirmesini, istediği şekilde kıyafet seçmesini, herhangi tatsız bir olay yaşamasının önündeki bariyerleri kaldırmayı sağlamakta.  Vücut temizleme havlularımız da özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı olan, daha düşük sıklıkta banyo yapabilen tüketicilerin deneyimi düşünerek geliştirildi. Bu ürün normal ıslak havlulardan ebatça daha büyük ve doğal olarak elde edilen biyolipid ve nemlendiriciyle kurumalara karşı cilde aktif koruma sağlar. Dermatolojik olarak test edilmiş bu ürünler kokuları da engelleyerek cildin nötralizasyonunu sağlar.

 

İlandır