Advertorial Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri!
Sponsorlu

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri!

07.12.2023 - 14:06 | Son Güncellenme:

İki yetişkin olarak yaşadığınız hayatınızı artık ailenizin en minik üyesi ile paylaşmanız gerekiyorsa, evinizde onun güvenliği için bazı önlemler almanız gerekebilir. İşte bu yeni dönemde hem size hem de çocuğunuza yardımcı olacak 5 yararlı öneri.

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Fişleri ve prizleri güvenli hale getirin
Çocuğunuz evde hareketlenmeye başladığı andan itibaren onun merakının odağı olacak her şeyi bir defa daha gözden geçirmelisiniz. Bu noktaların başında ise, kolayca ulaşabileceği fişler ve prizler olacaktır. Her şeyden oyun çıkarmaya ve kurcalamaya meraklı olan küçük çocukları elektrik akımından korumak için hemen her yapı markette satılan priz/fiş kilitlerinden satın alabilir ve onun erişebileceği her noktayı güvence altına alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Mutfakta kapak ve çekmeceler için önlem alın
Yürümeye hatta emeklemeye başlayan bebeklerin o küçücük boyları ile nerelere kadar erişebileceğini görünce, emin olun siz de çok şaşıracaksınız. İşte tam da bu yüzden birçok kesici/delici alet barındıran mutfaklarınızda özel önlemler almak, yapmanız gereken ilk işler arasında olmalıdır. Bebek ürünleri satan mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz çekmece ve dolap kapağı kilitleri ile bu potansiyel tehlikeleri devre dışı bırakabilir, çocuğunuzun mutfakta sizinle güven içinde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Pencerelere çocuk kilitleri taktırın
Ev içinde eşyalara/pencerelere tırmanmak, anne-babalar ne kadar engellemeye çalışsa da, çocuklar için merak gidermeye yönelik cezbedici bir aktivitedir. Onlarla konuşarak uyarmanızın yanı sıra, açılır pencereleri onlar için güvenli hale getirebilmek için çocuk kilitleri taktırabilirsiniz. Hemen her pvc doğramacıdan kolayca temin edebileceğiniz bu hizmet ile evdeki bir kaza riskini daha ortadan kaldırmanız mümkün.

Haberin Devamı

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Sivri köşeli sehpa ve mobilyalardan sakının
Çocuklar büyüme çağında hem çok hareketli oldukları hem de her şeyi yeni yeni öğrendikleri için ev kazalarına karşı çok açık olurlar. Aynı tabir edildiği gibi “düşe kalka” büyüyen çocuklar, gün içerisinde sık sık dengelerini kaybederler ve özellikle sivri köşeli sehpa, masa veya koltuk gibi mobilyalar ciddi yaralanma riski oluşturur. Bu konuda alabileceğiniz en iyi önlem, geçici olarak bazı mobilyaları çocuğun yaşam alanından uzaklaştırmak veya yapı marketlerde satılan köşe tamponlarını alıp uygulamasını yaparak risksiz alanlar yaratmaktır.

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Kapılara stoper aparatlar takın
Büyüyen ve evin içinde kontrolsüzce hareket etmeye başlayan meraklı ufaklık için, hareket eden her aparat risk teşkil edebilir. Kapılara tutunan ve bazen de hızla ittiren küçük çocukların özellikle ellerini sıkıştırmamaları veya duvarla kapı arasında kalarak yaralanmamaları için çift yönlü kapı stoperleri her zaman hayat kurtarıcıdır. Yine yapı marketler veya bebek ürünleri satan mağazalarda kolayca bulunabilecek bu malzemeler ile evinizdeki tüm iç mekan kapılarını güvenli hale getirmeniz çok kolay olacak.

Haberin Devamı

Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri

Evinizde alacağınız küçük tedbirlerle hayatı hem kendiniz hem de küçük çocuklarınız için güvenli hale getirebilirsiniz. Unutmayın; riskleri onun için minimuma indirdiğiniz bir ev herkes için mutluluk kaynağı olacaktır.