Advertorial Karın Germe yöntemi nedir?
Sponsorlu

Karın Germe yöntemi nedir?

16.06.2021 - 09:42 | Son Güncellenme:

Karın derisi gevşek, karın kasları zarar görmüş veya alt karın bölgesinde aşırı yağ bulunan kadın ve erkekler, karınlarının görünümünü iyileştirmek için karın germe “abdominoplasti” yaptırmayı tercih ederler. Gevşek, sarkık bir karnın olağan nedenleri hamilelik ve/veya aşırı kilo alınmasıdır. Dr Leyla Arvas’a karın germe yöntemini sorduk; Karın germe çok yaygın uygulanan bir ameliyattır ve sık yapılan estetik işlemler listesinde ikinci sırada yer almaktadır.

Karın Germe yöntemi nedir

Karın Germe ile beraber Liposuction yapılır mı?

Vücudun eksiksiz bir biçimde şekillendirilmesinden fayda görebilecek hastalar için karın germe ile liposuction bir seçenek olabilir. Bu seçenek ön karın bölgesini düzleştirmenin yanı sıra özellikle bel bölgesindeki kalıcı yağlanma alanlarını boşaltarak daha ince bir bel oluşturmasına yardımcı olur.

Karın Germe İçin İyi Bir Aday mısınız?

Karın germe ameliyatı için iyi bir aday olarak kabul edilip edilmeyeceğinizi mi merak ediyorsunuz? Aşağıdaki kişiler iyi bir adaydır:

  • Sağlığı iyi olan,
  • Hamilelikten kaynaklanan aşırı karın derisine sahip olan,
  • Kilo değişimlerinden dolayı derisi fazla olan,
  • Yaşlanma veya kalıtım nedeniyle karın derisi yıpranmış olan,
  • Zayıf karın kasları ve aşırı karın yağından kaynaklanan sırt ağrıları olan, 
  • Hamile kalmayı planlamıyor olan,
  • Çok fazla kilo vermeyi planlamıyor olan,
  • Karın germe ameliyatını kilo vermenin yerine kullanmıyor olan kişiler iyi bir adaydır.

Karın Germe nasıl yapılır?

Karın germe ameliyatı, karın bölgesinin alt kısmında, kasık bölgesinin hemen üzerindeki kıvrımda bir kesi ile başlar. Kesi uzunluğu hastadan hastaya değişmekle birlikte bikini çizgisinin altında tutulur. Karın derisi ve yağdan oluşan fazla deri, karın “rektus” kaslarını açığa çıkaran kaburgaların seviyesine yükseltilir. Gevşek kaslar daha sonra karın uzunluğu boyunca sıkıca birbirine dikilir. Fazla deri ve yağ daha sonra kesilir ve dikilerek düzenlenir, yara üzerinde ince bir plastik kapama yapılır. Göbek deliği de karın germe ile beraber aşağı doğru kaydığından yeni bir göbek deliği estetik olarak uygun yerde oluşturulur. 

Abdominal lipektomi, aşırı kilolu hastalarda yapılan bir karın germe türüdür.

Karın Germe Ameliyatı öncesi ve sonrası 

Karın germe hastanede genel anestezi ile yapılan bir işlem olduğundan ameliyat sonrası genellikle 2 gün yatış söz konusudur. Bu süre zarfında, karın bölgesinde doktor tarafından reçete edilen ilaçlarla genellikle hafifletilebilecek orta derecede rahatsızlık hissedilebilir. Ayrıca sadece ilk ay sürmesi gereken bir miktar şişlik olacaktır. Ameliyattan altı ila sekiz hafta sonraya kadar yorucu fiziksel aktiviteye veya egzersize devam edilmemelidir, ancak çoğu hasta bir hafta sonra işe ve normal aktivitelerine dönebilir.

Ameliyattan yaklaşık iki hafta sonra karın bölgesinde bir iyileşme görme beklense de, işlemden yaklaşık altı ay sonrasına kadar tam etkileri görülmeyecektir. Bu süreden önce, karın görünümünde ve konturunda kademeli bir iyileşme fark edilebilir.

Karın Germe Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Karın germe ameliyatında iz kalır mı?

Karın germe ameliyatında iz kalması kaçınılmazdır, ancak bulunduğu yere göre görünümü en aza indirilebilir.

Karın germe çatlakları giderir mi?

Karın germe, göbek deliğinin altındaki çatlakların çoğunu gidermeye yardımcı olur, ancak göbek deliğinin üzerinde bulunan çatlaklar kalır.

Karın germe yaptırmadan önce kilo vermeli miyim?

Karın germe bir kilo verme ameliyatı değildir. Bu nedenle karın germe ameliyatı öncesinde sağlıklı bir kiloda veya buna yakın bir kiloda olunmas ve bu kilonun işlemden birkaç ay önce korunması önemlidir. Karın germe, karın bölgesindeki fazla deriyi alacağından, kalan deri, daha hoş bir kontur için alttaki kas çerçevesinin üzerine yeniden örtülür. Karın germe ameliyatından sonra önemli miktarda kilo kaybedilirse veya alınırsa, karın germe işleminin sonuçları geri dönecektir.

Karın germe ameliyatının riskleri ve komplikasyonları nelerdir?

Herhangi bir büyük cerrahi prosedürde olduğu gibi, karın germe ameliyatının da kendine has riskleri vardır. Bununla birlikte, ameliyattan kaynaklanan kanama, enfeksiyon ve cilt altında sıvı toplanması gibi komplikasyonlar nadirdir ve çoğu zaman doktor tarafından yapılan düzenli ameliyat sonrası kontrollerle önlenir. Ameliyattan sonra aşırı kanama, cilt altında sıvı birikmesi, cilt altında topaklar, geçmeyen ödem gibi sorunlar fark edilirse hemen cerraha başvurulmalıdır. 

Karın germe ameliyatı sonuçları kalıcı mıdır?

Kilonun sabit kaldığı ve ameliyattan sonra önemli ölçüde dalgalanmadığı sürece karın germe ameliyatının sonuçları büyük oranda kalıcıdır. Karın germe ameliyatından sonra fazla kilo alınırsa veya hamile kalınırsa, karın derisi ve kasları yeniden gerilerek karın germenin etkilerini ortadan kaldırır.

Karın germe sonrası gebe kalabilir miyim?

Karın germe ameliyatından sonra hamile kalınırsa kişi veya bebek için herhangi bir risk olmamasına rağmen, işlemden önce çocuk sahibi olma ile ilgili beklentilerin tamamlanması önerilir. Hamilelik, karın derisini ve kaslarını bir kez daha gererek işlemin sonuçlarını tersine çevirecektir.

Karın germe sadece kadınlara mı yapılır, erkeklerde yaptırabilir mi??

Hem erkekler hem de kadınlar karın germe ameliyatından fayda görebilir. Kadınlarda karın germe ihtiyacında gebelik asıl etkenken, erkeklerde özellikle içki ve fazla kilo kaynaklı karın içi yağlanma karın estetiğini bozar. Hem kadınlar hem de erkekler, karınlarında yaşlandıkça kaybolmayan deri fazlalığı fark edebilir ve her ikisinde de önemli kilo kaybından dolayı karınlarında fazla, gevşek deri kalabilir. Tüm bu durumlarda, karın germe ameliyatı hastaya - erkek veya kadın - daha gergin, daha pürüzsüz bir vücut sunulmasına yardımcı olur.

Bu bir ilandır.