Advertorial Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri!
Sponsorlu

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri!

07.12.2023 - 08:44 | Son Güncellenme:

Daha çok kapalı alanlarda zaman geçireceğimiz ve bedensel hareketimizin minimuma ineceği soğuk günler kapıda. Peki yaşam kalitemizi düşürmeden bu kışı daha rahat geçirmenin bir yolu yok mu? İşte size pratik öneriler…

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

İyi uyumaya ve iyi beslenmeye dikkat edin
Güneşi daha az göreceğimiz, üşümeye açık olduğumuz için daha fazla giyineceğimiz ve metabolizmamızın nispeten yavaşlayacağı kış aylarını sorunsuz geçirmek için geceleri kaliteli bir uyku çekmek ilk önceliğini olmalı. Bedeninizi çetin kış şartlarında güçlü tutabilmek için dikkat etmeniz gerek ikinci madde ise, onu doğru besinlerle yeteri kadar takviye etmek ve günlük temponuza yetecek kaloriyi almak için beslenmenizi düzenlemektir. Mevsim sebzeleri, taze balık ve bakliyat ile çeşitlendirebileceğiniz öğünlerinizi, bağışıklığı da destekleyen turunçgiller, elma ve nar gibi kış meyvelerle destekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

Düzenli egzersiz her derdin devası…
Kış aylarında günlük hayatın temposu ve buna bağlı olarak da bedensel aktivitemiz azalır. Bu da metabolizmanın yavaşlamasına ve çoğunlukla kilo alma eğilimine girmemize yol açar. Bu ataleti önlemek ve bahar geldiğinde fazla kilolardan kurtulmak için telaşa kapılmamak için önlemimizi şimdiden almalı, kış günlerini düzenli egzersiz yaparak verimli hale getirmeliyiz. Her gün düzenli olarak açık havada tempolu yürüyüşler yapmak, mümkünse haftanın belirli günler spor salonunda size özel antrenman programlarını uygulamak hem fit kalmanızı sağlayacak hem de sağlıklı yaşam yolunda size büyük katkı sağlayacaktır.

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

Bağışıklık sisteminizi destekleyin
Soğuyan hava ve daha çok zaman geçirmeye mecbur kaldığımız havasız kapalı alanlar vücudumuzu hastalıklara daha açık hale getirir. Bu riskleri en aza indirmenin en basit yolu ise dengeli beslenmek ve gerektiğinde doktorunuzun önereceği vitamin takviyelerini düzenli olarak kullanmaktır. Bağışıklık sisteminizi bu şekilde her zaman güçlü tutmak, sizi gün içinde daha zinde kılacağı gibi, mevsimsel hastalıklardan da mümkün olduğunca uzak tutacaktır.

Haberin Devamı

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

Bol oksijen ve yeteri kadar su…
İster kış ister yaz mevsimi olsun, insan bedeninin en temel iki ihtiyacı olan oksijen ve su her zaman sağlığınızın değişmez koruyucularıdır. Vücudumuzun verimli çalışması ve canlılığını koruyarak daha yavaş yaşlanması için yeterli miktarda oksijene ve suya ihtiyaç duyar. Özellikle beyin fonksiyonları ve kan değerleriniz açısından vazgeçilmez olan bu iki unsuru her gün yeterli miktarda tüketmek, sadece kışın değil, yılın 12 ayı sizi zinde kılacaktır.

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

Kişisel hijyene önem verin
Kış mevsiminin günlük hayatımızda yarattığı en büyük değişim, bizi açık alanlardan kapalı alanlara girmeye zorlaması olabilir. Temiz hava ve güneş ışığından daha az yararlanılan bu günlerde özellikle virüs/bakterilerden korunabilmek için kişisel hijyenimize daha fazla dikkat etmek ve kalabalık ortamlarda sosyal mesafeyi korumak soğuk günleri daha kolay geçirebilmek için işinizi kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri

Değişen mevsimlerin tadını çıkarmak, onlara uyum sağlamak ve hayat kalitemiz için bazı önlemler almakla mümkün olabilir. Siz de güzel bir kış mevsimi geçirmek için hazırlıklarınızı şimdiden yapın ve günlük hayatınızdaki keyifli değişime hazır olun!